Recept: Fiberrikt bröd

I flera dagar nu så har jag i stort sett levt på detta bröd! Det är så gott, och nyttigt. Därför äter man det så mycket. Själv har jag t.o.m. ersatt brödet för lunch (inte bra), men äter det också till mellanmål och frukost (bra). Jag äter det till och med just nu!
   Vad som också är bra för de "lata dagarna" är att man inte ens behöver knåda degen, man behöver inte ens röra den med händerna någon gång under bakningen! Det är enkelt att röra om med en slev.
   Brödet är förvånansvärt enkelt och snabbt att baka, det enda som tar tid är den långa tiden i ugnen (en timme). Men att sno ihop ingredienserns går snabbt, så du behöver inte avvara mycket tid på det.

 
Från början så hittade jag det här receptet på internet, där det kallades "Annas svarta bröd". Men eftersom jag ändrat lite grann på receptet så går det bra att kalla det vad man vill. Jag tycker t.ex. om att kalla det "Fiberrikt bröd".
   Brödet är inte svart som originalnamnet säger, för jag har ändrat ugnstiden en timme. Annars blir ju brödet bränt, och man vill ju ha det mjukt och gott! Om du bakar brödet så kommer du att förstå vad jag menar.


Ingredienser:
(Receptet ger 2 bröd)

4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl grovt rågmjöl
1 1/2 dl havrekli (eller vetekli)
2 dl vetegroddar
2 dl vetekross
5 dl grahamsmjöl
1 1/2 tsk salt
1 tsk brödkryddor
5 tsk bikarbonat
1 dl mörk sirap
1 liter lättfil
knappt 1/2 dl neutral olja
ca 1/2 dl sesamfrön

Tips: Om man vill så kan man även ha i 1 dl russin.

Gör så här:

1. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.
2. Tillsätt sirap, fil och ev russin. Rör om noggrant.
3. Ta fram två avlånga brödformar. Olja dem på insidan och "bröa" med sesamfrön.
4. Fördela degen i formarna och stoppa in långt ner i ugnen på 175° i ca en timme.


Kommentarer
Postat av: virpi

Det brödet brukar jag oxo göra!!

men jag har solrosfrön och valnötter i istället.jättegott!

Kram

2009-03-14 @ 22:22:46
URL: http://virpi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0