Angående resultatet...

För ett tag sedan så frågade jag er läsare hur ni fann min blogg. Jag lovade att publicera de namn som svarade på frågan. Därför ska jag också göra det, trots att det bara var två som skrev ett svar! Det är synd att inga fler läste, för då hade det kanske varit roligare att se resultatet... Det var efter den frågan jag insåg att den enda anledningen till så många besökare var för att jag kommenterade deras blogg, inte för att de brydde sig om att läsa min. Det irriterade mig, för det var ganska egoistiskt gjort av dem. Jag hade ju faktiskt läst av intresse, men de var bara sådana människor som ville ha betydelselösa besökssiffror! Anledningen till att de skrev saker som "Aaaahh tycker ja me!" var bara för att jag skulle titta tillbaka på deras blogg. Jag vill ha innerliga besökare, så jag slutade att kommentera hos dem. Jag vill inte att de ska skriva saker på min blogg som inte ens hör med ämnet att göra (om jag inte frågat dem någonting eller de har någonting vettigt att säga).
   Och jag hade rätt, för när jag slutat kommentera hos dem så var det ingen av dem som återvände och kommenterade hos mig längre. Men bättre är det än att ha läsare som egentligen inte bryr sig...

Nåväl, här kommer resultatet:
100% av alla mina besökare hittade min blogg för att jag kommenterade hos dem först.

Och de som deltog i frågan var:

http://virpi.blogg.se/

http://amandiss.blogg.se/

Jag kan också säga att virpi är den enda aktiva bloggerskan som faktiskt läser mig blogg och bryr sig om vad jag skriver. Hon är inte någon sådan där person som bara kommenterar för att få besökare...

En gaffel i byxorna

Jag förstår inte hur jag lyckades, men det är sant. Jag har en gaffel i byxorna. Det är inte varje dag man skriver om någonting liknande, men jag ska försöka att ge dig en någorlunda förklaring hur det skedde...

Eftersom mamma och min bror hade tagit bilen med sig på en bågskytte-tävling så hade jag och pappa, som stannade hemma, ingenstans att åka. Därför visste jag att det skulle bli en "hemma-sittar-dag", vilket inte gav mig någon anledning att sätta på mig några fina kläder. Så jag klädde bl.a. på mig en mjuk tröja och gamla byxor som jag inte sett tidigare, det fanns ju ingen anledning att vara fin när vi ändå bara skulle stanna hemma hemma och slöa.
   Det var dags att äta, och jag höll en gaffel i handen. Först hade jag bara tänkt kila in till toalettrummet för att tvätta händerna. Men med en gaffel i handen kunde jag ju inte tvätta mig, så jag la den i byxfickan. Det sa "Sloooof!" och så låg den plötsligt längst ner i byxan. Jag stod först och tänkte "Va...?", men sedan kände jag med handen i fickan. Där var ett hål, som gaffeln måste ha åkt igenom. Och eftersom byxorna hade två lager (ett yttre för syns skull och ett inre för extra värme) så hade gaffeln hamnat inuti byxan, mellan det yttre och inre tyget!
   Jag försökte att nå den med handen, men hålet var inte stort nog att få plats med min arm. Så jag har gått runt med en gaffel i byxan ett tag nu, ganska länge nu faktiskt. Men jag har tänkt ta ur den när jag tar av mig byxorna, då jag går och lägger mig.

 
Så vad har man lärt sig av detta? Jo, att alltid se efter hål innan man lägger saker i fickorna!

Blommornas betydelse

Idag överväldigades jag plötsligt av nyfikenheten vad blommornas betydelse stod för, för alla vet vi ju t.ex. att rosen står för kärlek? Men jag ville veta mer, så därför sökte jag mig fram på Google då jag hittade en sida om Blomsterspråket. Det var väldigt intressant och jag läste igenom allt. Synd var det bara att man inte kunde kopiera direkt från texten, så jag fick sitta och skriva av allt som stod (vilket inte var lite). Det tog mig flera timmar, men det är förhoppningsvis värt det. Jag vill ju så gärna lära mig allt som stor.
   Besök sidan http://hcdn.myftp.org/sussismystiskavarld/blomster/Untitled-1.htm för att också lära dig mer om blommornas betydelse! Men som ett plus på det hela så står det t.o.m. också om mer än bara blommor, utan även om blöllopsnamn och klädsfärger m.m.

 
Visste du t.ex. att mörkrosa rosors betydelse står för tacksamhet, och att ljusrosa rosor menas med behag?

Mer än utvilad

Jag förstår inte hur det kunnat gå till, men jag har lyckats sova till kl. 12.45 idag, alltså till kvart i ett på dagen! Det måste vara mitt rekord så här långt, för aldrig minns jag att jag sovit så länge tidigare. Jag visste att jag lidigt av någorlunda sömnbrist under veckan, men så här mycket? Wow!
   Jag känner mig ovanligt utvilad, men frågan är hur jag ska lyckas sova i natt. Antagligen kommer jag att ligga vaken väldigt länge, utan att få mycket till en blund.

Anledningen att jag tilläts sova så länge var för att pappa vetat om att jag inte sovit så bra under veckan.

Mixern = sönder

Tråkigt nog är min mixer sönder, den som annars hjälper mig att göra goda, nyttiga drinkar att smutta på om kvällarna. Jag sörjer att den är "paj", men får antagligen bara köpa en ny. Utan goda smoothies kommer jag inte långt!

 
Det var länge sedan jag drack någonting så gott... Nåja, jag får väl använda matberedaren under tiden. Den fungerar ju som en någorlunda mixer den också.

Tröttare än tröttheten själv

Igår blev en långtråkig dag. Den bestod bestod mest av läxläsning intill provet dagen efter. Biologin var så tråkig att läsa att jag i slutänden somnade flera gånger innan jag bestämde mig för att gå och lägga mig. Men jag hade verkligen kämpat, i ett försök att hålla mig vaken. Men tyvärr så var det lönlöst, jag somnade bara om och om igen.

 
Skönt var det när man äntligen gav upp och gick för att lägga sig och sova i sin egna mysiga säng.
   (Så ni vet: Bilden ovanför är inte min säng. Min är inte lika lyxig, men helt klart dubbelt så mjuk!)

Taxin körde fast

Igår gjorde jag mig i ordning för den kommande skoldagen. Jag hade packat ryggsäcken och ställt mig utanför mitt hus i väntan på taxin som kör mig till skolan. Jag bor ganska avlägset långt ifrån skolan, så jag kan inte gå dit.
   Så där stod jag och väntade. Och väntade. Och åter väntade... Men ingen taxi dök upp. Jag stod där tålmodigt och frös, inte minst om händerna. De var röda och sved, men jag hade mig själv att skylla. Jag hade nämligen trott att taxin när som helst skulle hämta mig, så jag brydde mig inte om att ta med några vantar.
   Efter en kvarts väntade så såg jag på klockan en sista gång,innan jag ringde taxistationen och frågade om de kanske hade råkat glömma mig. Mannen jag talade med var mycket förvånad, för alla bilar hade kört iväg och ingen stod kvar på parkeringen.
   Det var underligt, men så plötsligt kom min farmor åkandes med spark. Hon bor alldeles i närheten och berättade att hon sett att taxibilen kört fast "uppe på kullen", där ytterligare en tjej i min ålder bor (hon skulle också köras till skolan). Det förklarade en hel del. Jag ringde åter till taxistationen och meddelade dem hur det låg till, och sedan började jag springa dit taxin kört fast.
   "Uppe på kullen" kallas det ställe där någon vi kallar Karin och hennes familj bor. Upp till deras hus är det en stor kulle (och därifrån har det fått sitt smeknamn), många i närheten kan se upp på deras hus. Det var också många taxibilar som tidigare inte ens kunnat ta sig uppför backen till deras hus, för att det var så brant.
   När jag var framme så såg jag eländet... I många dagar har taxichaufförerna klagat på Karin att de måste skotta bättre, men det räckte inte. Nu hade bilen sjunkit ner i snön och en av grannarna var där för att hjälpa till. Han hade en liten mini-bil som han drop upp den fastkörda bilen med, men så typiskt som alltid så åkte bilen in i diket istället, som bara förvärrade situationen.
   Grannen sa då att han kunde hjälpa oss till skolan, eftersom det skulle ta ett tag att få upp bilen, och skjutsade då iväg oss dit. Men tyvärr så löstes inte problemet lika lätt för taxin, de fick nämligen kalla på hjälp från ytterligare en granne så att de kunde få upp bilen med en traktor. Men slutligen så kunde chauffören åka därifrån, tack och lov.

 
Vi kom försent till skolan och mina händer blev ännu torrare än vad de är var tidigare. En massa strul, men det löste sig till slut.

(Obs! Så ni vet så är inte Karins namn hennes riktiga namn i verkligheten.)

Baggu

Ifrån en annan blogg så läste jag om ett köp-tips som jag inte kunde hålla bort nyfikenheten ifrån att titta till. Så jag besökte sidan http://www.baggu.se/shop/, där de enbart sålde de så kallade "Baggu", vilket var någon typ av praktisk påse. Men det gick såklart att använda dem till många saker, som att t.ex. till och med slå in presenter med dem. Det gör mig lite nyfiken om det är någonting värt att köpa, för det har hänt tidigare att jag varit för kvick i plånboken. Man måste ju lära sig av sina misstag och ibland tänka lite extra innan man köper någonting.

 
   
På dessa fyra bilder så syns det att det går att använda dem till mycket, men är det verkligen värt pengarna? De kostar hela 79 kr styck på internet (och minst 16 kr i frakt).

Tog mig tid ändå...

Egentligen sitter jag med en rejäl läxplanering framför mig, men frestelsen att skriva växte sig alltför stor. Jag kände bara att jag behövde skriva av mig lite grand, för att sedan kunna återgå till koncentrationen igen. NO (Biologi) och Spanska är ju inte de roligaste läxorna som finns (enligt mig), så därför behöver jag nog en del avslappnande pauser ibland.

 
Just nu handlar mitt Biologi-läsande bl.a. om gener.

Använd BH!

Med risk för att en del personer blir sura över detta inlägg, så skriver jag ändå vad jag tycker. Och det kan ingen människa ändra på. Men om du känner dig träffad, så får du gärna kommentera nedanför. Men kom ihåg att göra det snällt, för annars så tänker inte jag låta det publiceras.

   Är man hemma så spelar det ingen roll vad man gör eller bär på sig, bara ingen bryr sig. Men när man befinner sig på en offentlig plats så är man ju inte säker på hur andra tycker och tänker om de kvinnor som inte tycks tänka sig för när det gäller kläder. Jag är nämligen någon som tycker att det är ... osmakligt .... att se de dallrande, hängiga "sakerna" vara till syn för alla, oavsett om man är ung och har fasta, kurviga former.
   Många har säkert hört att det ökar risken för slöstrutar genom att bära BH, men isåfall får man helt enkelt sova utan en  istället. För när människor bär (speciellt tajta) kläder så syns formerna så tydligt, till och med så tydligt att det inte skulle synas någon skillnad om man hade tröja på sig eller inte! Och att se människor springa runt med bar överkropp vore ju inte så  trevligt, eller hur? Så, snälla: Köp en BH och ha den på dig, för jag vet att jag inte är ensam om att tycka så här...


Jag vill inte att någon ska ta illa upp, men det vore det bästa att förändra sin dåliga vana. Jag har nämligen hört människor tala bakom ryggen på de "BH-lösa", och därför tycker jag att det är bättre att vara medveten om det (så att man kan göra någonting åt saken).

Sista vilodagen?

Idag är antagligen den sista dagen att slappa och ta det lugnt, för imorgon börjar läxläsningen. Därför tar jag tillfället i akt  för att läsa lite intressanta tidningar innan jag kör igång med arbetena nästa dag. Det kan även innebära att jag kanske också inte hinner lägga in så många inlägg då, för tyvärr så går läxorna i första hand. Bloggen får jag fortsätta pyssla med då jag har tid.

 
Jag hade verkligen sett fram emot tills det här numret skulle släppas ut, så det känns skönt när det väl är köpt. Nu kan jag börja planera in nyttig mat på schemat denna vecka!

Före & Efter

Idag monterades den nya, stora klösbrädan ihop, som jag och mamma köpte igår. Det var jag som betalade för klösbrädan, men det är mina små kattälsklingar värda!

 
Det här är är den gamla, slitna klösbrädan.

 
Så här ser den nya, stora klösbrädan ut. Den kostade mig 1000 kr, men det är det värt. De visade sig älska den, för där har de redan hunnit vila, klösa och leka. Det gör mig glad att veta att det inte blev bortkastade pengar...

- - -

Häromdagen så målade mamma min spark. Ifrån ett mögligt ruckel så har det förvandlats till en grön, vacker spark. Jag blev väldigt nöjd (tack, mamma!), och den har äntligen torkat. Det betyder att jag imorgon, om jag hinner, kan åka en sväng med den, för att "inviga" den snygga förändringen.

 
Om du ser noggrant så ser du hur missfärgad den blivit av mögel, någonting som senare enkelt slipades bort med sandpapper.

 
Så här ser den ut nu, fräsch och bra. Jag älskar dessutom den mysiga färgen!

Fantasiryck

Igår så hade vi precis fått en svenska-uppgift, då jag satt och funderade vad jag skulle skriva till läxan. Jag hade tänkt mig att skriva en spökberättelse, eftersom det också skulle förknippas med natten. Så därför satte jag mig till rätta och började tänka. Tankarna flöt på, och berättelsen i mitt huvud utvecklades ifrån steg till steg emot det bättre. Jag kunde med rinnande ord beskriva början av en berättelse, utan onödiga tankestopp eller störningar. Fantasin bara rullade förbi, och jag kunde känna spänningen av mitt egna påhitt.
   Vid sidan om det hela så hade jag en bild i mitt huvud hur stolt min lärare, Bosse, skulle ha varit om han hört eller läst det jag alldeles då fantiserade ihop. Jag var så glad, för aldrig tidigare har jag varit med om ett sådan flyt. Min koncentration var bättre än någonsin och jag var så lycklig. Om jag skrev ner det i uppgiften så skulle jag få ett klart MVG!
   Men så kom plötsligt Bosse gåendes i korridoren, lektionen skulle börja. Glad, som jag var, gick jag till min plats i klassrummet. Men när jag försökte fortsätta min bra idé så var allt som bortblåst. Allt jag tidigare tänkt ut hade försvunnit ur mitt huvud, och omöjligt var det för mig att börja om. Allt jag mindes var bara grunden, och alla detaljer jag lagt på plats i mitt huvud var nu utspridda. Det var en sådan besvikelse... Men jag sörjde ändå inte, jag hade ju trots allt upplevt någonting alldeles nytt, och det bara via min egna fantasi! Det gör mig fortfarande glad att veta att jag kunnat åstakomma någonting sådant. Men jag har också lärt mig någonting extra: Att alltid anteckna ner användbara tankar.

 
Berättelsen jag fantiserade om handlade delvis om grenar, så jag tänkte att det kunde vara passande som bild.

Total tystnad

Är du intresserad av att veta någonting som är riktigt förnedrande och pinsamt för någon som lider av jobbig bakterieskräck? Jag ska berätta...

Jag klev ut ur toalettrummet i skolan, efter att ha gjort ännu en vanlig sak: att snyta mig (jag gillar inte orena näsor). Men jag var visst inte den ända person som lagt märke till mina ständiga (och långa) toabesök, för utanför hade några tjejer suttit under tiden. Där brukar de ofta vara, vilket kan vara en av anledningarna till deras upptäckt.
   De frågade mig: "Varför går du alltid på toaletterna här nere, och inte på övervåningen?" Jag har nämligen mitt klassrum där.
  De hade upptäckt att jag alltid gick på toa och att jag alltid går på nedervåningen... Kan det bli värre?! Ovanpå det hela så är de också fullt medvetna om att jag har bakterieskräck.
   Jag svarade: "För att de inte har någon tvål där..." Det var allt. Tystnad. Ingen sa ett ord, men jag kunde se deras blickar. Och som man brukar säga: "En blick säger mer än tusen ord". Och i detta fall föll orden till att passa precis in på situationen.
   Där gick jag, med deras starka blickar hack i häl, följt av ett elakt fnissande bakom min rygg.

Men jag är ändå inget freak, det vet jag. Jag är bara lite annorlunda.


Vill skaffa iller

Jag är medveten om allt arbete och slit det kommer att innebära, men för ett sådant sött och snällt husdjur så är jag säker på att det blir värt det. Jag har t.ex. aldrig ångrat köpet av katterna, även om en iller (eller två) inte är det bästa att jämföra med. En iller är väldigt nyfikna djur, som fått det till för mig att tro att de är nästintill som en kattunge: livlig.
   Jag har läst en hel del om illrar, eftersom jag föredrar att vara medveten om det man funderar på att skaffa en dag. Vad jag kommit fram till är att jag inte kommer att sitta still lika mycket som vanligt, någonting som jag faktiskt tänker positivt om. Kanske slipper jag tillbringa långa dagar att göra någon nytta då... Man måste ju städa väldigt mycket med en iller i huset, för de tycker om att käka i sig de små saker de kommer över, någonting som kan sluta i en olycka.
   På internet har jag läst att man behöver minst fem kvadratmeters utrymme för en iller, vilket jag har. Men om dessa underbara djurdrömmar kommer att bli verklighet så blir det inte av först i sommar, då jag flyttat ut i vår gäststuga. Mina föräldrar är tveksamma om detta snack om illrar, men jag är säker på att det kommer att gå bra. Jag tänker mer på djuren än min önskan att skaffa iller, vilket i detta fall inte ska leda till att bli optimistisk. För att påpeka så tar jag bättre hand om mina kära katter än vad andra vuxna oftast gör.


Om min framtida iller vill ut på en promenad, då tar jag honom ut på en promenad.
Om min framtida iller råkat bajsa på golvet, då torkar jag bort det som hamnat fel.
Det är man får tänka. Det är så enkelt det bör bli.

Sommarplaner

Precis som så många andra ungdomar i min ålder så strävar jag efter mer självständighet och utvecklig inom eget boende. Därför har jag och mamma delat intresse för att planera hur vi kan göra om vår mysiga gäststuga till ett litet hus att faktiskt kunna bo i. På så vis blir vi båda nöjda, jag får bygga på fler kunskaper av att bo ensam och mamma får ändå ha mig nära ett tag till. Men som sagt är det i sommar som planerna ska bli till verklighet, på vintern är det svårt att renovera om.
   Det ska bli skönt när dagen väl kommer för mig att få ta mer ansvar och förhoppningsvis lära mig mer inom att sköta ett eget boende, även om detta är nästintill en ersättning för den "riktiga varan" att flytta hemifrån. Jag kommer, trots allt, ändå att bo på samma tomt som dem (bara drygt tio meter ifrån vårt nuvarande hus).

 
Det är en fin stuga, men innehållet behöver göras om för att kunna bo där på heltid. Där behövs t.ex. skaffas en toalett, målas om, byggas in en dörr och mycket mer.

Testresultat

What Rebecka Means



R is for Rum Raisin

E is for Elf

B is for Babydoll

E is for Elf

C is for Cuddles

K is for Kitten

A is for Angel Eyes

Gå in på http://www.blogthings.com/whatsyourpetnamequiz/ för att se vad ditt namn betyder!


Your True Love's Name Is Samuel O.



Now you just have to find this person!

Gå in på http://www.blogthings.com/whatsyourtruelovesnamequiz/ för att se vad din drömkilles/drömtjejs namn är!


You Are Assertive



You assert yourself whenever it's necessary, but you're always polite and appropriate about it.
You're not a bully, a manipulator, or a nag. You just state what you need quickly and honestly.

You've been assertive for so long that it just comes naturally to you. You're definitely not shy.
People wonder why you get what you want in life. Well, it's because you ask for it!

Gå in på http://www.blogthings.com/howassertiveareyouquiz/ för att se hur bestämd du är!


Your International Spy Name is Kissy Frost



Your Code Name: The Bamboo

You Reside in: Tokyo

Why You're a Good Spy: You're a good liar

Gå in på http://www.blogthings.com/whatsyourinternationalspynamequiz/ för att se vad ditt spion-namn är!


Gå in på http://www.blogthings.com/newquizzes/ för massor av andra roliga tester!

Tid med mamma

Det var inte först eftermiddagen som mamma kom med idén om att vi skulle handla på ICA Maxi. Hon hade lovat att åka med mig och handla idag, men Maxi är så mycket roligare och större än vanliga ICA, så därför blev det mer som "mor-och-dotter-tid" än annars.
   När vi hade strövat runt i affären ett tag så gick jag till bokhörnan för att titta efter en bra bak- eller kokbok. Efter ett tags funderande så kom äntligen mamma (hon hade under tiden lagt lite saker i vagnen). Jag frågade henne om det vore en bra idé att köpa den fina boken "Hemma hos Jamie", men då kom mamma med en annan idé. Hon sa att hon kunde köpa den åt mig, för att jag var "världens bästa dotter". Det var väldigt gulligt sagt, och det blev så det blev.
   Efter ett tags vandrande runtom i affären så kurrade min mage, så jag bad mamma att vi kunde handla någonting att äta. Det blev inte precis som jag tänkt mig (men så roligt och gott) när mamma köpte två semlor, en till mig och en till henne. Så det blev väldigt mysigt när vi efteråt satt i bilen och mumsade i oss godsakerna. Under den tiden vi smaskade i oss semlor så hade vi egentligen bestämt att gå ut på en promenad, men det ställde vi in. Man kan säga att vi blev lite för lata när vi tryckt i oss någonting så onyttigt. Men jag har faktiskt inte ätit på en evighet, så då tyckte jag faktiskt att jag var mig förtjänt av någonting riktigt gott.

 
Här är en bild på min bok och halvuppätna semla, som var väldigt söt (men inte lika söt som min mamma!) För henne är jag världens bästa dotter, men hon är för mig världens bästa mamma.

 
Det var typiskt av mig att råka kladda med semlan... Det kanske syns dåligt, men en del ligger på min jacka.
   (Underligt, jag ser så olik mig ut på bilden. Men tro mig, det gick inte att få en bättre.)


Hur fann ni min blogg?

På senaste tiden har mina besökssiffror höjts väldigt snabbt, och mina förväntningar ökar nästan för var dag som går. För inte länge sedan stod mitt rekord som åtta besökare per dag, när det idag slog om till 13. Jag blev väldigt glad, och är som sagt förväntansfull inför hur många besökare det blir imorgon. Därför blir det också att jag undrar hur ni egentligen fann min blogg från början, eftersom besökssiffrorna ständigt ökar utan att jag behöver göra så mycket för det.
   Efter era svar på frågan så kommer jag att sammanställa resultatet i procent och publicera det i min blogg. Och för er som gärna vill reklamera sin blogg så är det här ett bra tillfälle, för jag kommer nämligen att lägga ut era bloggnamn för att visa vilka som kommenterat och deltagit i min procentundersökning.

Jag kan enkelt sammanfatta det hela med en fråga: Hur hittade ni min blogg från början?


"Mysmys"väder

Många må säga att de inte gillar vintern, men jag kan inte längre hålla med dem. Idag tog jag en kort promenad med kameran, för att ta några foton. Det fick mig att redan längta till julen igen!

 
Så här ser mitt hus ut, mörkblått med tända lampor. Det ser väldigt fint ut med snön runtomkring, åtminstone när man står där på riktigt.

 
En bild några meter ifrån mitt hem, nästan alldeles runt hörnet.

 
Ser det inte bara för härligt ut? Ett behagligt ljus mot en mysig himmel och skog.

 
Ingenting slår den vackra naturen... Trots att jag bor så avsides i skogen så blir det inte mycket av att se mig omkring utomhus. Men nu har jag det, och jag ångrar det inte. Jag borde t.o.m. gå ut lite oftare, för det var så fint och mysigt.

Tomten är inte alltid så snäll heller

Jag vet att det är långt till jul, men den här bilden är så rolig ändå. Lite fräck, måste medges, men så humoristisk!

 
För att förtjäna någonting sådant så måste man verkligen ha varit väldigt elak!

Inte fräscht!

Många personen verkar känna sig smarta när de kommer på idén av att kladda tuggummin under skolbänkar, så att man kan känna den lilla hårda "knöpen" tryckas mot ens ben när man sitter med benen i kors. Det är en obehaglig känsla av att veta att just det där hårda tuggummit har tuggats runt i någon människas saliv och sedan rör på mina byxor. Men värre är det ändå när man råkar nudda det med händerna om man någonsin tvingas flytta eller dra undan bänken.
   För er som gör det eller någonting liknande: Sluta upp med det! Det är inte hygieniskt. Börja tänk på alla andra istället för er själva. De tuggummina kan behöva sitta där i 20 år innan de byter bänkar eller skrapar bort tuggklumparna!

 
Det tar en evighet för tuggummin att försvinna, och det är inte roligt att se bakteriebomber överallt (speciellt obehagligt är det ändå om man råkar röra på det, eftersom så många kletar det under saker så att man inte ser vart det ligger tuggummin).

Nyttodrink

När müslin tar slut så går det lika bra att ersätta frukosten med en nyttig, krämig hallondrink med mandelflarn på toppen. Det var jättegott och jag äter det gärna igen, enda problemet är att man blir hungrig väldigt snabbt efteråt. Men det gör det inte värre än att äta en extra frukt som mellanmål istället! En frukost jag rekommenderar behöver inte gå ifrån recept, den här hittade mamma på alldeles själv.

 
Det var snällt av mamma att laga mig en drinkfrukost imorse, det uppskattar jag.

Halsbandspresent

Igår blev det inte av att skriva, men likadant ska det inte bli idag. Min fantasi glöder och fingrarna är redo att skriva, ett typiskt tecken på blogghumör.
   I förrigår så hade vi sedan en tid tillbaka bestämt tid med våra vänner Perrti och Sirpa, ett trevligt par som bor långt bort härifrån. Därför var det också en anledning till att det var länge sedan vi sågs, vilket var i somras. Jag hade förberett att laga en kladdkaka till dem, som en välkomspresent. Själv vet jag inte hur den smakade, jag har inget större sug för godis för tillfället, och det vore ju synd att förstöra den nyttiga period jag befinner mig i.
   När jag, mamma och Sirpa stod i köket så bad hon mig plötsligt att blunda. Jag blev lite fundersam, men gjorde som hon önskat. Och snabbt som ögat hade hon plötsligt ett litet sött paket framför mig, följt av orden: "Det är till dig, öppna det". Och när jag gjorde det så blev jag som förstummad, hon hade gett mig ett halsband! Det var så gulligt av henne att man blev så glad. Mamma hjälpte mig att knäppa halsbandet runt halsen, så att jag äntligen kunde springa fram till spegeln och se hur det såg ut. Den var jättesnygg!

 
Det var så snällt av henne att tänka på mig, och Robert. Han fick en lyxig sockerklubba istället.

8% ond

You Are 8% Evil

You are good. So good, that you make evil people squirm.
Just remember, you may need to turn to the dark side to get what you want!

På ett annat test visade det sig att jag var lite snällare än denna gång, men jag är åtminstone inte elakare än normalt...
____________________________________________________________________________________________________

Gå in på http://www.blogthings.com/howevilareyouquiz/ för att se hur ond du är!

(Gå in på http://kandisfrissan.veckorevyn.com/ för att se hur du skulle se ut i en kändisfrilla. Nyfiken? Titta in så får du reda på mer!)

Kall mat

Som en del av er vet så är jag inte så förtjust i kall mat. Anledningen till det ligger i att det luktar så konstigt, och i det här fallet också ser så konstigt ut. Ett exempel på det är bilden nedanför.

 
Det här är spagetti och köttfärssås som pappa gjorde dagen innan jag åt det. Han la makaroner i botten av en matplastlåda och hällde sedan över köttfärssås. Med maten liggandes i kylen så rann vätskan ner till botten av matlådan, och med tiden stelnade det när det kyldes ner. Därför kunde jag lätt vända ut maten, ihopsittandes som en formad klump.

"Klösbräda!"

I en lång tid nu har katterna visat sitt missnöje över deras slitna, gamla klösbräda, genom att vässa klorna på våra kära soffor istället. Därför har vi i bestämt att skaffa dem en ny, men det har inte blivit av. På senaste tiden har jag själv erbjudit att betala för en klösbräda, men samma svar lyder ifrån mamma ändå: "Vi kan tänka på det ett tag...". Men om man hela tiden "tänker" så blir ju ingenting gjort! Katterna får ju inte saker (mer än godis) så ofta, så varför ska det vara så svårt för oss att ge dem någonting de faktiskt behöver?
   Nä, nu får det vara dags för oss att lyfta våra lata arslen och göra någonting åt saken! Hade katterna haft förmågan att tjata, så skulle de göra det. Och inte är det egentligen bara katterna som skulle göra det, pappa gör det nästan varje dag. Det är nämligen han som älskar sofforna som blir sönderklösta, eftersom det var någon "Edit" i hans släkt som lät honom ärva soffgruppen när hon dog. Därför blir han så förtvivlad när han ser hur de ständigt klöses sönder och sjunker i skick för var dag som går.

 
Så här ser katternas sönderklösta klösbräda ut.

 
Så här ser pappas sönderklösta soffor ut.

Skriva bok...?

Min hjärna kan ibland kännas proppfull av idéer och fantasier. En del skriver jag upp här, men så många ligger bara kvar i hjärnan och gnager för att skrivas ner som en berättelse. Det känns frestande att skriva en bok, men frågan är om jag är tillräckligt bra. Jag är ju faktiskt bara 15 år, och då räcker kanske inte ett MVG i svenska? För inte är jag väl att jämföra med vuxna människors skrivförmågor?


Mina vänner brukar ibland be mig att berätta en berättelse, då det ofta blir en skräckis. Jag gillar att försöka skrämma folk, och det roliga är att jag ibland lyckas också. (~Fniss!~)

Ledigt idag!

Igår tvingades alla elever på Perslundaskolan gå på ett möte i Ockelbo kyrka, annars skulle vi inte få ledigt på nästa hemstudiedag. Så därför gick vi dit 18.30, pappa och jag, där en man talade om detta angående språk och hur invandrare bemöts hit till Sverige. Det var ganska svårt att sitta stilla i två timmar, men när det väl var över så var det fritt fram att slappna av. Nästa dag skulle vi nämligen på kompensationsledigt, som tack för att vi följde med på mötet.
   Idag är alltså den lediga dagen, och jag har slappat nästan hela tiden. Jag har funderat på att gå ut och motionera för få lite frisk luft, men tanken att träna inomhus i värmen känns starkare. Det känns som om jag frusit tillräckligt de senaste dagarna, nu när det varit så kallt (tycker åtminstone jag).

Skolkläder på gång

När skolavslutningen drar till sitt slut så finns en gammal tradition av alla 9:or att skaffa egna "klass-kläder". Klassen emellan får då bestämma hur de vill att deras kläder ska se ut. Vanligtvis vill alla bära någonting speciellt, kanske med någon annorlunda färg eller mönster. Man får nämligen bestämma vilken text och bild som ska befinna sig på kläderna. Oftast slutar det med att bli någonting fräckt, men eftersom att jag inte är den typ av människa som vill bära de kläderna så hoppas jag på någonting mer ... moget. För visst är det väl ändå yngre personer som tycker att det är så spännande med intima ställen på kroppen? Men det är såklart, jag måste erkänna att fräckisar brukar vara roliga...

 
Liknande kläder kommer vi att få bära dagarna innan skolavslutningen. Blir det fina kläder som vi i klassen enas om så kommer jag att med nöje att köpa och bära kläderna!
   (Det gick bl.a. att välja ett mönster med texten "Make love not war" på, och det var det som jag tyckte var bäst. Förhoppningsvis så bidrar det också till att andra lär sig lite av den kloka texten.)

Mössan smälte

På en loppis för många år sedan så köpte mamma en fin, stor pälsmössa. Den var gammal redan när vi köpte den, men med tiden så kändes den bara mer och mer ohygienisk att bära på huvudet, så mamma bestämde sig för att tvätta den. Hon hade tidigare talat med mig om att rengjöra den, men jag avrådde henne eftersom det kanske inte var bra för så pass gamla pälsmössor som den.
   Men så kom ändå en dag då vid satt vid matbordet och talade. Det var då det kröp fram att hon faktiskt tagit sig an risken att tvätta mössan, och att den hade smält! Jag blev såklart osäker om jag hört rätt, för en mössa kan väl inte smälta?! Men hon sa att det var sant, den hade luckrats upp i vattnet. När hon stod och tvättade den för hand så upptäckte hon plötsligt att den började tappa så mycket hår, det var då hon såg att den mjuknade upp, liksom papper gör när det blivit vått.
   Naturligtvis kunde jag inte bli arg, det var ju ändå en olyckshändelse. Och vem vill egentligen ha en mössa som inte längre går att rengöra?

 
(Ungefär så här såg mössan ut, lurvig och mysig.)

Det här är en text som bara behövs läsa av dem som tycker att det är fel att bära päls:
   För att undvika allt detta tjat angående pälsplagg så kan jag bara berätta mina åsikter angående det och hoppas på att ni försöker förstå vad jag menar och känner. Jag kan nämligen inte finna någonting fel i att köpa en begagnad, redan köpt, mössa för att värma sitt huvud. Bättre är ju det än att slänga iväg den och köpa en ny insprutad, miljöfarlig mössa, som antagligen inte heller värmer tillräckligt. Men för er som ännu inte kan acceptera det bör fundera mer på över hur vi kan äta döda djur, men inte få bära dem för värmens skull. Efter att djur har slaktats så slängs skinnet iväg ändå, så varför inte ta vara på det?
   Nu är ju en del av er också vegetarianer, vilket jag inte kan försvara mig mycket emot. Men om vegetarianer då har tid att lägga energi på min mössa så orkar jag bara inte tänka mig hur mycket möda de lägger ner på negativa tankar angående kötträtter!

Rensa hjärnan

Många tror kanske att jag skriver för att "få det gjort", för att få "dagens arbete" avklarat. Men bara så ni vet: Det stämmer inte. Anledningen till att jag skriver är för att rensa hjärnan, alltså skriva ner lite text i lugnt och ro, precis de saker som jag tycker är avslappnade och roligt. Jag skulle inte skriva p.g.a. tvång, den här bloggen har jag enbart för positivt bruk för mig själv och alla andra. Jag vill att alla ska tycka att det är trevligt att läsa och kommentera mina blogg, för det är också en av de saker som uppmundrar mig. Med andra ord så säger det mig att någon läser och bryr sig, och det tackar jag för.
   Varje dag sitter jag onormalt länge framför datorn, vilket ofta väcker åsikter hos mina föräldrar. De säger åt mig att sluta sitta framför datorn och slappa, jag måste få i mig mer frisk luft. Det är någonting jag såklart inte kan förneka, men det är ändå bra för mig att skriva, för på något underligt vis så mår man bättre efteråt. Det är precis som om man har skrivit bort en hel del dåliga tankar genom att skriva upp de positiva eller djupa sakerna som man känner för att skriva upp. Jag känner mig glad att ha den här bloggen, även om jag inte ens har någonting i närheten av Blondinbellas besökarantal. Men just nu är jag fortfarande glad över mitt besökarrekord på åtta personer!

Busiga katter


Idag bestämde jag mig för att ge katterna lite godis, men fick också idén att ta några bilder för att visa hur galna de är i godsaker. Med tiden har jag egentligen lärt mig att inte göra så som jag gjorde på bilderna (hålla godiset högre än katterna når sittandes), för då ställer de sig på bakbenen och spänner ut klorna på mig för att hålla balansen. Det brukar ofta orsaka några rivsår, men som tur är så är jag van. Har man busiga katter så har man.

   
Det här är några av alla busbilder jag tog.

Tips för den hungrige

Jag ska berätta vad jag kan käka när jag känner mig hungrig eller sötsugen. Då äter jag det som jag äter nu, en Nutrilette Brownie (finns inte det hemma så äter jag müsli). Det smakar supergott och räknas, trots smaken, ändå inte som godis (även om jag ser det som det). Det är inte så pass onyttigt och kan ätas som en måltidsersättning, vilket det egentligen är meningen att vara. Mums, det smakar verkligen gott!

 
Det finns i många olika goda smaker, men min favorit är Brownie, som jag åt idag.

En hemsk mardröm

I morse vaknade jag med ögonen fyllda av tårar. Jag hade drömt en av de hemskaste drömmarna i mitt liv! För er som aldrig drömt någonting liknande hemskt kanske har svårt att förstå, men jag ska ändå försöka att förklara.

I början av drömmen så var det hela ingenting allvarligt, men genom tiden som gick så ökade verkligheten. Det första jag såg i drömmen var en kvinna bråka med en okänd man, de skrek och var arga. Och så plötsligt drar hon upp en gammal yxa, och svingar den emot en person som oskyldigt sitter på en säng bakom henne. Yxan träffar hans huvud och ger honom ett maffigt sår som blöder kraftigt. Ungefär då inser jag också att jag befinner mig i mitt eget hus, och att det varit min pappa som blivit skadad. Men när jag talar med min mamma om det så tycks hon inte ta det hela så seriöst. "Det finns ingenting att göra åt..." sa hon bara. Men jag lyssnade inte, sprang bara runt i huset och försökte inse vad som hände. Med tankarna i huvudet att pappa var döende bara ökade, och sorgen trappade långsamt uppåt tills jag bröt ut i gråt. Det var då jag vaknade, under all stress och tårar.
   Jag var äntligen vaken, och kunde höra pappas röst utanför dörren till mitt rum. En sådan lättnad! Jag reste mig upp ifrån sängen och gick ut. Framför mig ser jag pappa, så jag går dit och ger honom en kram.

Jag brukar inte se saker på det viset annars, men utan honom, mamma och min bror Robert så vore livet så tomt. Det får mig att fundera; kanske drömmer man ibland för att hjärnan ska påminna en om att inte ta det för givet att de för alltid finns där. Det finns ju alltid risker att någonting hemskt kan hända. Men förhoppningsvis är det någonting som inte kommer att hända på en väldigt lång tid framöver.

Matincident i köket

Idag blev det äntligen matlagning med mamma! Vi bestämde oss för att laga Köttfärslimpa med örtfyllning, gräddsås och potatis. Slutresultatet blev gott, trots en del problem med köttfärslimpan...

 
Vi hade precis tagit ur köttfärslimporna ur ugnen då vi skulle förflytta dem från långpannan till en finare form att lägga dem på. Vi delade en köttfärslimpa och gjorde oss redo för att flytta den. Men stekspaden, som mamma bar köttförslimporna med, var inte det bästa föremålet att flytta maten med, så den delade köttfärslimpan slank ner på golvet. "Sploff!" lät det, och så låg en mosad köttfärslimpa på golvet.
   Vår första reaktion var att snabbt se ner på golvet, och sedan började vi plötsligt asgarva! Det hela blev så komiskt, och mina byxor var ju helt kladdiga nertill (det hade stänkt upp matrester). Tur hade mamma som klarade sig ifrån kladd på kläderna.

 
 
Det visade sig bli godare än väntat, köttfärslimpan smakade nämligen så bra bra tillsammans med såsen.
   Jag gillar oftast inte pulversås, så därför gör vi hemmagjord sås istället. Då smakar det plötsligt jättegott!

Sämre syn

Egentligen så ser jag förfärligt dåligt, och utan mina linser vore jag som en försvarslös kattunge utan klor. Vad jag menar är alltså att jag knappt kan se ifrån långt håll, men tittar jag på min hand så ser jag den väldigt detaljrikt. Det beror på att jag är närsynt, och kan därför bara se klart från nära håll.
   Inte nog med att jag redan ser så dåligt, min syn försämras fortfarande till det sämre, och mina linser räcker inte längre till fullt ut. Jag börjar att se dåligt igen, och i skolan så är det ett riktigt dåligt tecken, för då kommer jag inte längre att kunna se vad som står på tavlan.
   Igår stod jag i skolkorridoren och stirrade ut igenom ett fönster. Rakt framför fönstret fanns då ett rött hus, och en flaggstång utan flagga. Så jag koncentrerade mig för att titta på stången, men kunde inte uttyda om det var en eller två stycken, som bara stod tätt intill varandra. Därför tog jag ett foto av flaggstången med min mobil, zoomade in bilden och tittade. Det visade sig då att det bara var en flaggstång, och att jag börjat få riktigt dålig syn, även med linser.


Den person som tagit den här bilden kan inte ha haft linser själv, för jag kan nämligen se att linsen är ut-och-in. Det syns på den böjda kanten längst upp.

 
Så här ska en lins se ut när man lägger den på ögat. Kan du se skillnaden?


Boxning - En levande & död dröm

Min pappa, Ronny, var som ung en duktig boxare inom BK Falken, med sin far som tränare. Men inte nog med det så var även hans två bröder uppvuxna med samma träning, deras namn är Jimmy och Sören. För er som är boxningskunniga vet nog vem Sören är, eftersom han visade sig bli den bäste av dem alla tre. Han stred sig långt, och är därför ihågkommen av många äldre intresserade män än idag. Men min pappa blev aldrig fullt ut som Sören, och därför är det inte lika många som minns honom inom boxningen längre, trots att han faktiskt vunnit ett svenskt mästerskap.

I många fall har jag tänkt tillbaka på mig själv som liten, då jag faktisk kände glöden för att boxas, precis som pappa gjort. Men nu är han inte lika intresserad längre, och ville inte heller att jag skulle börja tävlingsboxas. Han ville inte att jag skulle förstöra mitt "fina utseende" med en massa hårda smällar. Det var naturligtvis inte vad jag önskat mig att höra ifrån honom, men jag la ändå inte större allvar på hans ord. Jag ville ju boxas.
   Pappa började lära mig lite grann (för skojs skull), då de lät mig slå med handskar på pappas hand. Jag var redan då stark, och jag hade anlag för sporten. Jag hade det roligt och hade lagt seriösa tankar på att börja träna på riktigt, så jag talade med mamma om saken. Jag undrade om hon kunde tala med farfar, så att han kunde lära mig boxas, precis som han höll på att göra med Martin (min kusin).
   Vad mamma och pappa tidigare hade sagt om boxningen hade ingen större betydelse, men det hon då sa till svar på min fråga förstörde alla mina drömmar i en mening: "Farfar har sagt till mig tidigare att han tycker att det känns läbbigt att se kvinnor boxas". Såklart ifrågasatte jag det hela, varför han hade sagt så, men djupt inne visste jag att det inte skulle förändra hur han egentligen kände, speciellt inte genom att vädra mina åsikter hos mamma. Så därför boxades jag inte något mer trots att jag än idag vill göra det. Men nu är det väl ändå försent att göra det till någonting seriöst, jag är väl för gammal för att någonsin kunna bära hopp om att bli bra. Och kanske är farfar lite för gammal för träning av någon ny också...


En söt bild

Är jag omedvetet partisk, eller har jag världens sötaste katter?!
   Roffe var hemskt busig idag, så jag var tvungen att ge honom någonting att ödsla sin energi på. Det räckte med att sträcka fram en tandpetare så var han igång. Så under sängen låg han och tuggade på sin nya "goda" leksak, då jag fick en riktigt söt bild på honom. Inte nog med det, den är hemskt rolig också!

 
Tandpetaren såg visst inte ut att smaka så speciellt gott på bilden, men ändå käkade han i sig den med behag en kort tid därefter.

Stora läxor rasar in

Snart kommer tiden då jag tvingas tillbringa timmar framför papper och böcker, bara för att lära mig de prov och skoluppgifter som ska lämnas in. Men på något vis så känns det ändå skönt att läxperioden inte riktigt ännu är här, då kan jag utnyttja den sista stunden i frihet (framför datorn och skriver). I och för sig så kommer några Nationella prov i svenska, och då kommer jag åtminstone att få tid att skriva.
   Jag ska försöka beskriva en underlig känsla, som består av iver och nervositet. Vanligtvis så brukar inte nervositet vara någonting positivt för mig, men ändå finns en känsla inom mig som säger att det kommer att gå bra och till och med kanske vara kul med det stora svenska-provet! Därför väljer jag nog också att tänka på det viset, bättre är ju det än att gå runt och älta om någonting som inte ens skett ännu.

 
Nu är det såklart inte bara Nationella prov som närmar sig, utan också andra stora uppgifter, (kanske större)!


Handarbete är kul

I en lång tid nu har jag sett fram emot en lugn tid framför ett par stickor och ett garnystan, men det stora problem jag haft är att jag lärde mig stickning för inte så länge sedan, så jag hade helt enkelt glömt bort hur man gör! Och som du förstår: Det blir ganska svårt då...
   Men nu är jag återigen tillbaka med tid och lust för att fortsätta arbeta på min halsduk! Synd är det att vintern precis håller på att försvinna, men då finns den fortfarande bra till hands nästa år.

 
Mitt nästa mål att sticka ihop är en julstrumpa! Men innan jag drar alltför förhastade mål så kanske jag bör göra klart den här halsduken först...?

Vimsigt morgontrött

Alla vet vi ju att man inte alltid är den alertaste människan i världen när man vaknar upp en tidig vardagsmorgon, trött och virrig, i väntan på att snart hämtas upp av taxin och köras raka vägen till skolan. Men att vara så "borta" som jag var imorse är ju nästan korkat!
   Ungefär såhär löd mitt och mammas samtal imorse:

Mamma: "Oj, så du ser trött ut!"
Jag: "Ja..."
Mamma: Men du, jag undrade om vi skulle laga köttfäslimpa idag, när jag kommit hem från jobbet. Vad sägs om det?"
Jag: "Ja, det kan vi göra."
Mamma: "Ska vi då göra som mormor brukar göra, ha på lite bacon på toppen?"
Jag: "Va? Ska vi ha bacon ovanpå en limpa??"
Mamma: "(~Skratt~) Bacon på en limpa? (~Skratt igen~) Kära Rebecka, jag pratar om en köttfärslimpa! Det är ju en maträtt, inget bröd."
   Och sedan skrattade vi lite, när jag insett hur vimsig jag varit.


Rockabilly = Snyggt!

De som känner mig väl vet hur jag älskar prickiga, rutiga och färgglada kläder. Som ett exempel på det kan det räcka med att peka på bilden under. Det är en av så många snygga Rockabilly-klänningar. Extra fint blir det också med röd/vita prickar. Jag älskar kombinationen av de färgena!

 
Säg mig: Är den inte snygg?! Många säger att jag har dålig klädsmak, men inte har jag väl det i det här fallet?
   (Bara så ni vet, det är inte jag som har turen att äga denna klänning, det gör någon annan lycklig människa. Jag hittade bara den här bilden på nätet.)

En del i ett vänskapspussel

Som barn hade jag två bästa vänner, Fanny och Matilda. Och som modet löd då så skulle alla ha ett vänskapshalsband runt halsen, för att visa att du är riktigt omtyckt av någon. Hade man tur så fick man också extra uppmärksamhet när någon frågade vem min "bästis" var.
   Så därför köpte jag ett, innan jag ens talat med min vän, Fanny, om saken. Anledningen att jag valde just Fanny berodde inte på att jag tyckte mer om henne, utan för att det skulle gå snabbast och enklast att fråga henne, hon gick nämligen i samma klass som mig. Men någonting som jag inte hunnit tänka på var att Fanny redan hade en till bästis, som hon redan hade delat halsband med. Så därför frågade jag Matilda  i stället, nästa gång vi sågs, och till min lättnad hade ingen hunnit före hos henne. Därför fick det bli så det blev, men inte så pass länge till. Matilda tappade nämligen bort sitt halsband en kort tid därefter, men det gjorde ingen större förlust. Modet hade passerat förbi och viktigast var ändå att vi var vänner, vi behövde ingen "skylt" för att veta det.
   På något sätt känns det bra att det blev jag och Matilda som delade det där halsbandet ändå, för jag och Fanny har inte setts sedan vi gick ut 5:an. Men jag och Matilda håller fortfarande kontakten, kanske för att vi är kusiner och därför har svårt att inte ses, men också för att jag inte tänker låta samma misstag gå ut över oss. Hade jag vetat att jag aldrig mer skulle se skymten av Fanny så hade jag aldrig tillåtit mig själv att flytta därifrån.

 
När man var yngre så var det så lätt att bli modefixerad, bara för att få uppmärksamhet. Det var någonting viktigt då, men inte nu när man blivit äldre.
   (Jag vet inte ens om Matilda har något minne kvar av detta, eftersom hon inte tog det på samma allvar som jag gjorde.)

Tvångshandlingar

Alldeles nyss läste jag ett intressant inlägg hos http://www.virpi.blogg.se/, som denna gång handlade om tvångstankar. Där beskrev hon om hennes symptom, så det gav mig idén om att skriva om mina! Men som en lättnad så har den största delen av mina tvångstankar försvunnit iväg, då vi sökte upp en profesionell psykolog till hjälp. Det hade nämligen med tiden inte bara blivit mitt problem, utan påverkade också min familj med mina "ritualer".
   Psykologen tog 900 kronor per timmesbesök, vilket tvingade mig till att bli bättre. Men efter en resa hon gjorde så tog hon aldrig tillbaka kontakten, men jag led inget större av det. Jag gillade henne inte så speciellt mycket. Men i utbyte så försvann inte mina svårigheter i stället.

Tvångshandlingar och tvångtankar räknas in på samma problemsområde (OCD). Här är mina problem angående det:

Minus (-) = ett problem som är borttaget eller inte längre påverkar mig
Plus (+) = ett problem som fortfarande är kvar

-  Vid varje speciell knapp (som fanns i skolan, bl.a.)  var jag tvungen att trycka på, om jag skulle passera den.
   (Annars skulle jag eller nära och kära drabbas av otur.)

-  Gick jag i trappor så tvingades jag att sparka på varje trappsteg, tills jag nått det normala golvet.
   (Gjorde jag inte det så skulle någonting hemskt hända, kanske att någon jag väldigt mycket bryr mig om skulle dö.)

-  Efter en bön så var jag tvungen att viska "Jag klarade det igen" 4-8 gånger. (Jag var troende som barn.)
   (Jag var då så ung att jag inte förstod varför jag egentligen tvingade mig själv att säga det, jag var bara tvungen.)

-  När jag cyklade förbi tunnlar så var jag tvungen att ropa "Jadeladiho" helst två gånger minst, glömde jag det så tvingades jag att cykla tillbaka och fördubbla antalet ropningar, även om jag hade bråttom till skolan.
   (Visste inte egentligen varför jag gjorde det då heller, det var också någonting som jag var tvungen att säga utan att veta varför.)

+  Måste ibland många gånger återvända till en kran för att försäkra mig om att jag stängt av vattenkranen.
   (Annars känner jag mig osäker isåfall jag inte stängt av den.)

+  Måste tvätta händerna hela tiden och rengöra mig noggrannare än normalt. Om jag inte gör det så får jag den där obehagliga känslan av att inte vara ren. Det innebär att jag tar ca 15-30 minuter på mig för att göra ett toabesök, vilket känns väldigt handikappande ibland. Om någon stackare står utanför och väntar på mig (vid en offentlig toalett) så finns inte mycket jag kan göra. Det kan i värsta fall orsaka köer utanför dörren innan jag är klar.
   Vid tvättning av händerna efter toabesök så har jag upptäckt att jag inte känner mig ren efter minst fyra tvålomgångar.
   (Detta innebär att jag är noggrannare med hygien än normalt, annars tror jag att jag är smutsig. Också en ohygienisk miljö omkring mig kan påverka min bakterieskräck.)

   Många av mina tvångshandlingar och tvångstankar har alltså försvunnit, men det jobbigaste är fortfarande kvar: Bakterieskräcken. Jag tror aldrig att jag någonsin blir kvitt det, med eller utan psykolog. Men vem vet, jag kanske har fel? Jag hoppas det.


Fejk, men snyggt!

De flesta människor omkring oss har någon gång färgat eller blekt sitt hår, men det inte lika många personer bär fastklistrade plastnaglar eller lådsasögonfranskar. Anledningen är för det mesta att de säger att "det är fejk", men är det inte lika mycket fejk att låtsas ha en hårfärg som att bära prydnadssaker som t.ex. "fejknaglar"? Jag är övertygad om att många som bär det har veka, svaga naglar, och därför vill få dem att hålla längre. För om man tar hand om dem på rätt sätt så är det, enligt min åsikt, ändå ganska charmigt.

 
Det är mode med hårförlängningar, när det här är så mycket snyggare! Men för att vara ärlig så tycker jag inte att naglarna ska vara för långa, då ökar även hygiensrisken negativt.


Nationella proven närmar sig

När man tror att det är som lugnast i skolan, så visar det sig att det snart blir rena motsatsen. För nu är nämligen träningen inför Nationella proven igång. Lärarna har redan hunnit tala om det angånde svenska och engelska, vilket antagligen kommer att bli av samma vecka. Bara tanken på det är upprörande.

 
Vässa pennorna, för snart gäller det!

~Mums~!

Jag vet att det inte är speciellt nyttigt att äta Mockarutor, men det är åtminstone bättre än en muffins på Mc Donalds. Detta är nämligen 100% hembakat, vilket då är helt fritt ifrån E-nummer, konserveringsmedel eller andra skadliga ingridienser. Och någon gång måste man ju få unna sig någonting gott! Om man hela tiden tänker på viktnedminskning så blir man ju bara deppig, och jag har läst att olycklighet kan förhindra 50% av viktnedminskningen, så då får det ju bara nedsatt verkan. Och dessutom är det inte vikten jag tänker på, jag vill bara må fysiskt sundare.

 
Från början bakade jag dessa läckerheter till Matilda, men det blev såklart väldigt mycket över, så då måste man ju få käka upp lite själv också.
   (Är ni intresserade av receptet så är det bara att kontakta mig via en kommentar.)

Vill bli fadder

Sedan en lång tid tillbaka har jag talat med mamma och pappa angående fadderskap. Men av någon anledning så löd svaret "nej". Efter veckors av bedjande så gav jag slutligen upp, för tillfället. Så därför är jag nu tillbaka, förhoppningsvis med föräldrar som ändrat sin åsikt angående fadderskap. Jag vet att det inte är omöjligt att övertala dem, om jag betalar själv, men det kommer antagligen att bli svårt. De är nämligen väldigt skeptiska när det gäller att ge bort pengar till någon som man inte kan se på riktigt framför sig.

 
Det som betyder så lite för oss, betyder så mycket för en annan.

Rykten stämmer inte alltid

När man nämner någonting angående rykten så får det mig att tänka på vad min kompis idag berättade för mig. Det var delvis någorlunda väntat att någonting som det kan ske, men ändå gjorde det mig så förvånad.

Rebecca och jag talades vid i skolan om det ena och det andra, precis som vi brukar göra då vi har tid. Men så plötsligt så säger hon någonting så oväntat, som att hon trodde att jag var lesbisk. Jag blev såklart mycket överraskad och började delvis skratta. Varifrån har man fått det ifrån?
   Det var då tanken slog mig att det kunde bero på mitt hår, det är ju kortklippt som killar kan ha. Först kunde man tro att det var anledningen, men när hon också nämnde att någon sett mig kyssa en tjej, då kunde det inte bero på någonting annat än vanliga hederliga lögner, som någon i desperat handlig säger bara för att verka speciell för ögonblicket. Men hur kan man vara så självisk? Tänk om ryktet spridit sig och det funnits någon i skolan som hatar homosexuella, då hade det ju kunnat sluta riktigt illa. För tanke på alla rasister så skulle det inte förvåna mig att även sådana människor finns där.
   Tur är det att jag inte känner någonting negativt för homosexuella, och att jag tar det hela lite komiskt. Jag menar: Det hade ju kunnat vara värre...


Smutstassade golv

Man kan inget annat än skratta när man ser verket av små lortiga tassar på golvet. Det märks vem som strövat runt i huset när man befunnit sig i skolan.

 
Inte nog med de lortiga tasspåren, golvet är också fyllt med repor som katterna orsakat när de busat runt med sina klor. Så tänkt på detta i så fall ni funderar på svart trägolv då ni äger minst en katt: Svart golv går inte ihop med busiga katter!

En nyttig start på dagen

Vilken härlig känsla att äta en riktig frukost på morgonen! En sådan som man till och med kan se fram emot i förväg. Det brukar åtminstone jag göra när jag vet att jag får käka god hemmagjord müsli på morgonen. Det är ett av de små tillfällen man kan uppskatta så väl. Och dessutom så är det mycket hälsosammare att äta müsli, eftersom det är så nyttigt.
   Skönt är det också att veta att det finns så mycket kvar, så nu har jag många goda frukostar framför mig och min familj, i så fall de också vill ha.

 
Den här müslin kanske skiljer sig ifrån köpt, men det bara till det positiva. Den är helt klart godare, tycker jag.


Müsli med mjölk, kan det bli bättre?

Sammanfattning ifrån badhuset

I lördags så åkte jag, tillsammans med mina två kära vänner (Malin och Matilda), till badhuset Fjärran Höjderbadet. Vi hade en rolig tid tillsammans.
   Här följer en del bilder vi tog samma dag:


Den här bilden tog jag på kladdkakan jag jag gjorde åt Matilda. (Anledningen till att den blev så brun på toppen var för att jag råkade glömma den i ugnen lite för länge, och för att den innehåller kakao, såklart!)


På vägen till badhuset så var vi alla så glada att jag fick ta en bild på dem när de hoppade upp i luften (annars brukar de bara radera bilderna de inte gillar), men den här utstrålade så mycket glädje att den fick vara kvar.


När vi åt lunch så beställde vi alla en hamburgare med pommes frites, dessvärre var den inte så god som man kunnat hoppas på... (Klicka gärna på bilden för förstoring, då förstår du vad jag menar!)

     
Inte nog med att hamburgaren inte var god, jag råkade också spilla ut hälften av min Ice slush. Men du ska veta att det som blev kvar i muggen var jättegott, så köp blåbärssmaken om du någonsin undrar vilken smak som är godast!
   (Måste undra: Vad är det för någon svart matrest som ligger i min Ice slush, egenligen?! Tur att det inte låg i muggen...)

  
Här är två bilder på mig när jag hoppar ifrån 3:an och 1:an. På den andra bilden så ser det ut som att jag går på vattnet.


Och så gick vi slutligen därifrån, vid stängningen av badhuset. Det betydde att vi fick gå till busshållsplatsen där vi satt och väntade tills bussen dök upp och körde oss hem igen.

Som sagt: Vi hade haft en rolig tid tillsammans.

Nu väntas gymnasievalet

Idag samlades jag tillsammans med halva klassen i Datasalen, för att lära oss hur man väljer sitt gymnasieval via internet. Tyvärr så har jag ännu inte bestämt mig till 100% vad jag ska välja, trots att jag på samma gång är övertygad om att det blir Hotell- och Restaurang-linjen i Gävle. Det kommer att innebära att mina tre senare skolår tillbringas i Polhemsskolan.

 
Så här ser Polhemsskolan ut.


Precis såsom på bilden känner jag mig nu! Vad händer om jag inser att Hotell- och Restaurang-linjen är helt fel för mig?

Pölsa i skolan

Ingenting går upp emot svensk hederlig husmanskost!

   Idag bjöds vi, till lunch, på pölsa i skolan, en klassisk "resträtt", gjord av inälvor och mindre fint kött. Men nu har tiderna förändrats, så nu slipper vi käka en röra av tarmar och fettklumpar ifrån kött, för den pölsa vi äter i skolan består bara av fint, gott kött. Jag tyckte åtminstone att det smakade gott, men dessvärre gjorde inte så många andra det... Antagligen för att de inte vill tycka om det, de hade ju fått för sig att det innehöll kött som blivit över ifrån andra tidigare köttmaträtter. Men det har det inte.
   Tidigare har jag praoat på Centralköket, där all vår skolmat tillverkas. Där berättade de anställa att det bara var en myt att skolmaten innehöll sådana ingredienser som ofint kött, och dem tror jag på (också för att jag var med under matlagningen, då de lagade pölsa).

 
Vad jag däremot inte kan garantera är att pölsan i butiker är fria ifrån inälvor, de anställda i Centralköket varnade mig nämligen för att inte lite på dessa produkter.

 
(Denna bild är tagen från internet.)
   Så här kan pölsa se ut (den gråfärgade massan). En stor del till det dåliga ryckte pölsan fått beror nog på utseendet, många har svårt att äta mat som inte ser god ut. Inbillning kan faktiskt få utseendet att påverka smaken. Själv tycker jag faktiskt att den här maten ser god ut, men jag skulle gärna äta potatis till...


Olagligt elakt

Igår åkte jag buss tillsammans med min vän Matilda. Vi hade precis talat med varandra om att det är starkt av dem som vågar att vara sig själv, trots den ibland orättvisa värld vi lever i. Nästan precis då så klev en "speciellt klädd" tjej in i bussen. Vi båda reagerade på det, men med positiv avsikt. Vi tyckte båda att det var bra gjort att hon vågade stå upp för den hon var, och hur hon ville klä sig.
   Hon satte sig ganska långt bak i bussen, så vi såg henne inte längre framför oss. Men istället hörde Matilda när några tonåringar i vår ålder sa ett ord till henne, då jag var i andra tankar för att lyssna. De sa "Stick!" till tjejen, så hon hade inget annat val än att resa på sig och sätta sig någon annanstans. Det gjorde hon med ett följt "Bra" ifrån den person som tvingat henne att flytta sig.
   Det får en rent ut sagt att bli förbannad hur en människa kan bli behandlad utan anledning! Hon hade inte gjort dem någonting ont när de tvingade henne att lämna sin plats i bussen. Har aldrig hört på maken till en så dålig stil!


Smink eller inte smink?

Jag är fundersam... I många fall används smink som en ansiktsförhöjare, för att främhäva det vackra utseende en människa kan ha, men många köper det istället för att täcka över tillfälliga finnar eller övriga hudproblem. Plus detta så finns också de som sminkar sig efter personlighet. Men vart jag med denna text egentligen vill komma är att fråga varför ni tycker att man sminkar sig. Det finns ju så många olika tycken inom den här frågan. Om man frågar mig så beror det bara om att må bättre själv, för att känna att man ser vackrare ut, inte för att andra ska tycka det.
   Själv har jag funderat över tanken på smink, och jag gör det fortfarande. Det är nog inte så många som tror att jag skulle lägga en tanke över detta, men det gör jag. Man behöver ju inte överdriva sminkningen för att kalla sig sminkad. En lätt "ansiktspiffning" skulle ju inte göra skada om det fick en att känna sig vackrare, eller hur?

 
Frågan om man bör använda smink eller inte blir allt större. Kanske skulle man passa i det...?

Tid med en vän

Nu är jag hemma igen, denna gång efter en övernattning hos Matilda. Vi spenderade den sista dagen på att ta det lugnt, men vi hann också svänga förbi stan i ca 45 minuter. Där köpte hon ett par jeans, men jag avstod ifrån handlandet. Ännu känns det svårt att hitta jeans som passar min kroppsform. Så kan det vara när man varken är för smal eller överviktig.
   Vad jag också försöker säga är att jag haft en fantastiskt rolig helg! Egentligen borde man umgås med andra lite oftare, men jag har bara ett fåtal vänner, så jag antar att det är därför det aldrig riktigt blivit av. Men dem som jag har står mig mycket nära, så därför skulle jag inte tveka om att fråga någon av dem om vi kan umgås lite mer. För om man skulle ta vara på extratiden man får ibland så skulle man hinna vara med varandra lite mer också. Det är ju som man brukar säga: Man lever bara en gång! Därför bör man se till att göra det bästa av livet när man väl har det.

Vatten och vänner

Idag tillbringade jag i princip hela dagen i badhuset Fjärran Höjderbadet tillsammans med min käre kusin Matilda och snälla vän Malin.
   Jag måste erkänna att jag unnat mig en hel del godsaker idag, t.ex. glass, Ice slush och hamburgare, trots att den inte förblev min favorit. Den var nämligen proppfylld av fet dressing och kolhydrater, vilket inte smakade så bra... Dessutom så gick brödet sönder, eftersom det antagligen var för tunnt. Men värst var än då när jag råkade spilla ut min Ice slush, så att hälften av innehållet rann ut på bordet. Därför kan man inte säga att lunchen gick som väntat, men däremot så överträffades mina förväntningar om resten av dagen. Det visade sig vara ännu roligare än väntat att bada tillsammans med sina vänner!

 
Tyvärr så kan jag fortfarande, för tillfället, inte ladda upp egna bilder (eftersom jag sover över hos Matilda, utan USB-sladd), så därför tvingas jag istället kopiera från internet den här gången.

Är märkeskläder viktigt?

Jag kan börja med att berätta om en artikel jag en gång läste. Den handlade om märkeskläder och arbetande barn i andra länder. Vad hon som informerade oss försökte berätta var att den största delen av våra kläder består av barnarbete. Därför ville hon säga oss att istället bära märkeskläder, för att förhindra att barn utnyttjas. Jag blev påverkad över hennes ord och talade därför med min mamma om saken, eftersom jag är väl medveten om att det vi bär oss inte tillhör något speciellt märke. Hennes ord förblev starkare än texten jag tidigare läst. Hon sa att en stor del av marknadsföringen om märkeskläder är bluff. Många ger budskap om att tillhöra ett speciellt märke (även i Sverige), när så många inte gör det. Därför gör det ingen större skillnad mellan kläder i dagens läge, menade hon. Förutom priset, förståss.
   Många vet vi att märkeskläder i många fall kan anses som modernare eller snyggare än de andra, men är det egentligen någon skillnad mellan ursprung och kvalitet? Kvalitet är ju ändå viktigt om man ska betala stora summor pengar för ett klädesplagg, det tycker åtminstone jag. Men kan man lita på märkeskläder mer än andra? Finns här kanske någon mer erfaren människa som vet (?), för jag har nämligen aldrig annars tyckt att olika märken någonsin spelat någon roll. Jag kan hitta väldigt fina kläder på t.ex. Tradera.com, eller är det viktigt att det kommer ifrån en modern klädbutik? Jag tycker att även att begangnade kläder kan vara snyggt, och det är ju bra för miljön att återanvända det som ännu fungerar.


Är det snyggare och bättre att bära märkeskläder, och måste det komma ifrån nya klädaffärer?


Redo och nästan klar

Imorgon är en speciell dag: Jag ska sova över hos Matilda! Det känns som en evighet sedan vi sågs sist, men äntligen är det dags. Jag har förberett mig väl inför övernattningen, och då menar jag inte bara t.ex. tandborste och kläder, utan också min nybakade kaka som jag gjort idag, som kallas Mockarutor (chokladbakelse som man skär i små delar, ungefär som Brownie). Den ska hon få smaka på då, när hon känner sig sugen. Jag har också tänkt att göra en kladdkaka imorgon. Det hinner jag säkert med om jag skyndar mig, det tar mig bara en timme. Hon kommer antagligen att går upp i vikt innan jag hunnit åka hem igen... Jag vet ju hur grym hon är på att käka kladdkaka.

(Bilder på bakverken kan ni få se imorgon, då jag har tillgång till nedladdning av bilder.)

Inte mode, precis...

Jag kan helt enkelt sammanfatta min klädsmak i att nämna ordet Bekvämt. Att bära kläder som man vantrivs med är ju inte så speciellt roligt.

 
Nu var inte detta mina allra finaste kläder, men som fick duga att ha på mig idag. Någonting som inte riktigt syntes så väl på bilden var att jag faktiskt bär väldigt pösiga jeansbyxor, men som sagt: Det är bekvämheten som räknas!

Runda om magen

Igår var min mormor och morfar på besök. Vi tog en liten pratstund tillsammans, då vi gled in till ämnet om katterna. Morfar hade observerat att katterna blivit rundare, vilket hade hänt under tiden vi befann oss i Danmark. Farmor hade då matat dem, men troligen lite för mycket, för nu är de nämligen knubbigare - speciellt Frasse som fått som hängande fettbollar under magen, det är så han blir vid övervikt.

                                                      
Frasse väger 7 kg!                                                               Roffe väger 5 kg.
  Han är en storvuxen katt,                                                    För att vara en så pass liten
men 7 kg är verkligen stort!                                                katt så är 5 kg för mycket,
(Detta är en fin, men gammal, bild.)                                    hans storlek liknar mer en
                                                                                            stor kattunges.

Ett tecken på övervikt hos katter är att de liknar en stor mus när de sitter ner mot marken. Kom också ihåg att stor övervikt kan orsaka förkortad livslängd, precis som för oss människor.

Rosa Bandet-kalender

Äntligen fick jag tillfälle att börja använda min nya rosa kalender! Det är inte bara färgen jag älskar, utan också att pengarna som lagts ner på att köpa den går till behövande människor. Dyr var den, 99 kr på Bokia, men också bra. Se min andra bild för att förstå hur mycket tid jag spenderar på att sitta och klottra om dagarna, det blir ganska mycket skoltid i längden som går ut på att annteckna onödigt mycket.

 
Gör en god gärning: Stöd Rosa Bandet, du också!

 
Det märks att skolan börjat igen, kalendern är redan full av olika planer av olika slag...

Återigen skola

Idag började min skoldag kl. 8.40, ganska sent för att gälla vår klass, men eftersom våra scheman ändrats efter jullovet så kommer det att bli allt vanligare för vår del. Och jag tror också att vi kan ha behövt det, första dagen i skolan efter ett lov kan ha en tendens att bli jobbig. Men tur var det att det inte blev så idag, vi kom igång ganska snabbt. Allt som stod emot våra scheman var den samling vi hade innan vi alla gick till våra arbeten. Det var skönt att gå rakt på sak, utan ändrade planer.


Det här är en bild på min skola - Perslundaskolan.

Jag - Omogen?

Jag och mamma satt nyligen i bilen och började tala om ämnet Mognad. Samtalet flöt på tills mamma anklagade mig för att vara för ung för att kalla sig mogen. Det visade sig att vi två hade annorlunda sätt att se på mognad. Jag kan hålla med om att jag inte är fullt fullvuxen, eftersom många kunskaper inom övriga fall inte ännu hunnit bli färdigutvecklade. Men att säga att jag inte ens vet innebörden med ordet och vägrar att lyssna till mitt försvar, då är man inte så mogen heller. Någonting man lär sig tidigt är förmågan att kunna lyssna och ta till sig, men antagligen ville hon utesluta den möjligheten.
   Ibland känns det som att hela världen tycker att jag är korkad, korkad och grinig. Men om någon faktiskt orkar ta sig tid att förstå sig på mig, så skulle de inte behöva känna på det viset. Jag försöker att ge och ta, precis som alla andra normala människor gör. När man tror sin mamma vet mer än möjligt, så visar det sig att hon inte vet mer än alla andra.

Älskar att skriva

Ända sedan jag var liten så har jag brunnit för intresset att skriva. Jag var till stor del inte så duktig då, men ändå lite över medel. Så jag fortsatte att skriva mina halvdåliga sagor, fortfarande med hopp om att en dag bli författare. När jag var för liten för att skriva så berättade jag istället historier för mamma och pappa, men de tog aldrig slut, så i slutänden så somnade mamma istället (ja, det har verkligen hänt). Det är ju svårt att hålla sig vaken när någon pratar i evigheter, och inte heller kommer till någon poäng.
    Så kvar ligger drömmen om att ge ut en alldeles egen bok. Det enda hindret att skriva är nog för att skolan börjar nu, och det brukar innebära att jag inte riktigt kommer att ha tillräckligt med tid för det. Men man får åtminstone lite fritid över till det roliga! Som att skriva i den här bloggen t.ex., det är ju roligt.


Nu skriver inte jag så här pass mycket då, men...


Förföljelsemani...?

Om nätterna ligger jag och pinas i min säng, osäker och rädd för att sova. Jag kan inte riktigt förklara varför, men en obehaglig känsla säger mig att jag inte är ensam i rummet. Ofta lyssnar jag till mitt "sjätte sinne" och ger vika för den rädsla jag känner. Hela tiden ligger jag och tänker på om någon är nära, kanske ligger under min säng och väntar på att jag sticker ut handen, så att den kan gripa tag i min handled och dra mig ner. Men samtidigt så får man ju tänka på sitt förnuft, som säger att det hela bara är fantasier. Sådant var ju något man var rädd för som ett litet barn.
   Tidigare hade jag också väldiga problem med känslan som sa att man aldrig var ensam, men då i ett värre fall. Jag kunde inte stanna ensam hemma, för att någonting inuti mig spelade mig ett spratt. Det hela slutade i gråt, jag trodde ju att en mördare gömde sig i huset för att döda mig. Mer om det finns inget mer att säga, jag hade en väldigt livlig fantasi. Men nu var det så annorlunda. Nu är det bara på kvällarna som jag får den känslan, då alla sover tyst, men jag ligger vaken om natten. För det första kan jag ändå berätta att det inte handlar om mörkret, det är något jag inte längre är rädd för. I det är jag ibland, till och med, tryggare än i ljuset.
   När någon är nära så försvinner plötsligt känslan, men så fort de går så kommer den tillbaka. Men som sagt är det bara på kvällarna, varför vet jag inte säkert, men en chansning är att jag blir skrämd utan kontroll över mina ögon. Anledningen till det är att jag inte ser, för jag har egentligen linser under dagarna. Så fort jag tar av dem så blir allt jag ser så suddigt. Så suddigt att jag inte kan se vad som är framför mig, bara det som är riktigt nära. Kanske är det också det som trycker på om kvällarna, att inte kunna se klart nog för att avgöra vad jag tittar på? Skulle någonting ske det ögonblicket så är jag ju faktiskt chanslös emot det som händer. Utan sina ögon kommer man ju inte långt, för dem som är van att kunna se.
   Det hela som jag nu har beskrivit är nästintill allt jag vet. Kan man kalla det en släng av förföljelsemani, eller är det här någonting helt annat?


Nu känner jag kanske inte riktigt som den här bilden visar, men den är ju faktiskt lite humoristisk också.

Snart börjar skolan...

Just nu befinner sig blandade känslor inför skolstarten på tosdag. Och med skola menas läxor, stress, höga krav och plugganden. Men, trots det, finns mer variationer där än vad jag åstakommer här hemma. Därför kanske det blir ganska bra ändå. Man måste ju försöka se det positiva i situationer. Ser man det negativa så mår man ju bara sämre, eller hur?
   Ibland så får man den känslan att allt slit inte lönar sig, men i slutänden, när man får tillbaka betyget, så känns det hela så annorlunda. Då har allting plötsligt varit värt det. Det är nog en av de största anledningarna till att man faktiskt fortsätter plugga. Därför vill jag bara säga till alla de människor som inte orkar att bry sig om skolarbetena: Kämpa på nu, så får du slitet betalt tillbaka tio gånger fallt senare! Och är det inte skönt att veta att man har en säker framtid?


Det svåraste med att börja skolan igen är för min del att behöva ändra mina sovvanor så pass mycket. Jag är van vid att vakna ca kl. 10-11.00-tiden nu.


Min katt har naglar

Tro det eller ej, men min katt har naglar. De skiljer sig såklart ifrån våra, men det är helt klart naglar. Sådana har han på alla kuddar (kattfingrar), men inte på baktassarna. Det är underligt, för så vitt jag vet så har ingen katt naglar under sina klor. Min andra katt, Frasse, har t.ex. inte det.
   Jag skulle beskriva naglarna som runda och lite utstående. När de växt sig för långa så trillar de bara av och växer ut på nytt igen. De är smått färgade, precis som en del kan vara för oss människor också. Skulle det visa sig att inte vara en nagel så vet jag inget annat det kan vara.
   Vad jag vill att ni ska veta är att hans naglar inte är äckliga. De syns inte på långt håll och blir inte värst långa heller. Det är bara sött, han är ju faktiskt en speciell katt.


Det är kanske svårt att se det på bilden, men ovanpå hans rosa "kudde" så är det en fläck längst upp (under klon), det är en nagel.

Krya på dig, Matilda!

För ett tag sedan fick jag beskedet av min vän (Matilda) att hon är sjuk och har feber. Det innebär att hon tyvärr måste stanna hemma tills hon tillfrisknat... Men förhoppningsvis mår hon bättre snart, och då kan hon fortsätta att njuta av det nuvarande lovet.


Hoppas att du mår bättre snart, Matilda. Jag får baka kladdkaka till dig senare.

Våga öppna sig

Igår kväll bjöds hela vår familj på middag hos våra vänner. Vi kommer allihop bra överens, speciellt jag och min vän Paola, men även våra föräldrar. Och efter den hemskt goda maten vi fick och den trevliga taletid vi hade tillsammans så bestämde vi oss för att gå ut med hunden Max, bara Paola och jag.
   När vi gick där under den vackra halvmörka himlen så fick vi idén att lyssna på lite musik. Efter att ha gått igenom alla hennes låtar på mobilen så började vi spela de som låg på min. Till en början lyssnade vi bara till glada sånger som "It's raining men", men så plötsligt spelades en så annorlunda, fin sång upp. Jag känner någonting speciellt för den låten, kanske var det därför som jag faktiskt vågade ta steget att sjunga med henne. Låten var "Because of you" med Kelly Clarkson, och jag hade sedan tidigare bestämt att lära mig texten. Så när vi gick där, två vänner bredvid varandra, så kände jag ingen anledning att hålla tillbaka. Redan i början av låten så sjöng jag med henne. Det kanske inte låter så speciellt, men för mig var det någonting stort. Tidigare har jag haft problem att öppna mig för människor, men att faktiskt våga sjunga... Det var verkligen stort!
   Snabbt var det över för min del, men det behövdes inte heller många meningar för att göra någon skillnad. Jag hade byggt upp mer mod för andra människor, och så mycket vänskap. Det upptäckte jag då, och det betyder mycket att veta det. Jag har nu ännu en nära vän. Det visste jag innan, men inte på samma sätt. Jag hade nu någon som faktiskt vågade säga hur glatt förvånad hon blev över att jag sjöng med henne, och någon som tyckte att jag hade fin röst. Aldrig har jag sjungit för någon på år, så ingen har någonsin kunnat bedömma hur jag låter. Men antagligen låter jag inte dåligt, för jag litar på henne. Det hon säger är vad jag tror på.



TÄVLING

Nu är det tävlingsdags! Priset är Lypsyl lip balm Original, värde 14 kr (eller 13,90).

   Alla personer är välkomna att delta och allt ni behöver göra för att tävla är att:

  1. ge mig din e-postadress, som ni skriver när ni kommenterar ett inlägg.
  2. skriv "tävling" på kommentaren, bara så jag vet att ni vill vara med och tävla.

När du gjort det så väntar jag till tävlingens slut, då jag rättvist lottar ut en vinnare. Till vinnaren skickar jag då ett e-postmeddelande och ber om dess adress så att jag kan skicka iväg priset till rätt hem.
   Obs! Får jag inget svar ifrån vinnaren på tre dagar så lottas en ny vinnare ut.

För er som inte äger eller vill ge ut sin e-postadress kan istället skriva sin hemadress direkt på kommentaren.

Tävlingen avslutas efter den 31 Januari 2009.

 
Att delta är helt gratis och kommer inte ens att kosta dig ett öre!


Upp och hoppa!

Idag upptäckte jag mig själv ovanligt negativ. Det är vid sådana tillfällen man får tänka till och rycka upp sig själv ifrån det som stör en. Jag är ju trots allt i tonåren, och jag kan inte förneka att mitt temprament varierar mer än normalt i den åldern som jag har (15 år, för er som undrar).
   Just nu har jag tagit mitt förnuft till fånga för att pigga upp mig själv. Det är ju inte kul att snacka med någon som inte ens försöker vara positiv. Nu har jag istället gjort någonting som jag tycker om att göra; att handla mat. Det krävs ingenting exklusivt för att bli glad, för min del. Kanske gör det inte heller det för dig, om du någonsin känner som jag gjorde.


Så här bör man se ut, glad och positiv.

Onlinespel

Sedan en tid tillbaka skaffade vi i familjen bredband, men för det krävdes det grävas ner ledningar längs vägen i vår by. Det tog naturligtvis lång tid, men nu har vi äntligen fått det. Det gav mig möjligheter att surfa snabbare på internet, vilket såklart väckte min nyfikenhet inför att äntligen kunna spela spel på internet, nu när datorn inte behöver ladda en halvtimme innan spelet är färdigt.
   Dag efter dag har jag spelat dessa onlinespel, varje gång man känner sig lite seg. Men det som till en början kunnat vara så fantasiskt roligt och spännande har nu förvandlats till något stillasittande trötthetsmoment. Ändå sitter jag framför ett spel på datorn när jag inte finner något bättre att göra om dagarna. Jag har ju varken läxor (måste medge att det är skönt) eller andra nyttiga saker att göra om dagarna. Det blir ju speciellt stilla nu när vi har lov, ingenting går ju att göra när man är ensam hemma med med sin bror. Men det varar visserligen inte länge till, för imorgon blir det ändringar på det! Vi ska nämligen sova över hos mormor och morfar en natt, och där händer alltid någonting nytt så man inte hinner med annat än det roliga.


Kökshjälp av brorsan

Idag lagade vi till lunch panerad fisk med potatis och Hollandaisesås. Eftersom det var Godkänd torsk så smakade den också ännu bättre än vanlig fisk. Men det som var härligast var nog ändå att min brorsa hjälpte mig med matlagningen. Frågar man honom så skulle han naturligtvis säga att det var tråkigt, men egentligen tror inte jag att det var så farligt. Kanske är det bara upp till en brorsas ansvar att säga att det inte var något trevligt att sammarbeta med sin syster i köket.

  

Beundrar udda stilar

Runtom i världen så kryllar det av olika moden och stilar. I vissa världsdelar kan det vara inne att bära starka färger för att synas, när det någon annanstans är snyggast att bära vågade kläder för att framhäva den mer "kvinnliga" kroppen. Men bakom den alltid aktiva kampen om mode så är det lätt att glömma hur man lätt försvinner in i folkmassan med likadant mode. Från början bar man kläder för att visa vilken typ av personlighet man hade, men nu tycks det hela handla om att bli accepterade av omgivningen. Det är alltid ifrån nya ideér som modet tar liv, därför tycker jag att det är dags för att variera stilar lite mer, annars kommer inga nya att bli till.
   Bär man inte kläder för att andra ska stanna och tänka "Gud så fina kläder den där människan har", inte "Gud så trött jag är på dessa likadana kläder"? För det är nämligen den tanke som oftast flödar runt i mina tankar om jag någonsin tittar vad den andre personen har på sig. Så tacka de som orkar stå emot alla andra! Hur hade världen varit om ingen kom med någonting nytt inspererande klädesplagg? Slår vad om att designers har snott en stor del av sina kunskaper ifrån omgivningen.


    Kinesiska skor värmer upp inför Pride-festivalen   

På väg att bli sund

Idag tog jag chansen att börja arbeta inför mitt nyårslöfte. Ska man vara sund så innebär det mer än att bara äta nyttigt, det behövs också motion. Och det är precis vad jag tänker skaffa mig! Vad jag gjorde idag var att följa med pappa till gymmet där jag tränade mig svettig och trött. Tyvärr har jag däremot inte tillbringat värst mycket tid utomhus för att bli av med de mörka skuggorna jag har under ögonen, men tro mig; det kommer!
   Om man tar sig tid att lära känna mig så inser man att jag gör det jag verkligen bestämt mig för, om det inte påverkar negativt på min omgivning. Och i det här fallet gör det naturligtvis inte det, så ingenting kan stoppa mig ifrån att kämpa vidare.


Att hålla sig borta från godis har aldrig varit det svåraste när man ska bli sund, då är det bara att sno ihop en smoothie och njuta av nyttigheterna!


Ärlighet står över lögner

De flesta människor är redan så kloka att denna text kan anses onödig att läsa, men för er som faktiskt tar tillvara på chansen att ljuga när ni behöver: Snälla, läs denna text!

I övrigt kan jag berätta att jag egentligen har ett ganska hett temprament, men vad som gör mig till en brinnande flamma är när någon ljuger för mig bara för att rädda sitt eget skinn. Däremot kan jag tolerera en del vita lögner, med måtta såklart. I många fall kan det kännas okey att låta andra vrida till orden lite grann för att inte göra någon ledsen, men det är högst som jag tolererar. Om man ljuger så ska det vara för någon annans skull, inte sin egen.
   Jag måste erkänna att jag ljugit många gånger då jag varit liten och oförtståbar för andras känslor, men du som läser detta är antagligen gammal nog att inse hur känslig en annan människa kan vara. Tänk dig in i en situation då en nära vän står framför dig och ljuger; då är du nog inte så glad.
   När jag menar att det kan vara godkänt att använda sig av vita lögner så är det om någon te.x. undrar spontant hur maten de bjudit på smakade. I en sådan situation mår alla nog bättre att säga att det smakade gott, oavsett om det gjorde det. Men då en person ber snällt om ett ärligt svar, då tycker jag att det är värt att tala sanning, oavsett vad det hela handlar om.
   Om en människa kan känna var gränsen mellan rätt och fel ligger så ökar också chansen för att också vara en god vän. Man talar sanning för att bevara vänskap mellan människor så att fred och vänskap kan växa, och för att misstag inte ska få chans att upprepa sig. Håller man det så har du den största anledningen till att få förtroende.


Rolig bild


Hittade den här (som vanligt) på internet. Tyckte att den var rolig nog att publicera.


RSS 2.0