Underbara ansiktskrämer



Många vet att Oriflame arbetar genom att sälja och tillverka smink och krämer m.m., men visste ni hur bra produkterna verkligen är?
   Sedan en tid tillbaka köpte jag de flesta av sakerna inom Optimals Comfort-serien. Man skulle kunna tro att normal hy inte behöver vård över huvud taget, men tro mig när jag säger det: Den blir så mycket bättre!

   Klicka här för att ta reda på vilken typ av hy du har!
   http://www.oriflame.se/contentTemplates/v2Standard3.jhtml?repositoryId=500022

Optimals Comfort
Optimals Comfort för normal och torr hy.
Torr hy känns torr och stram efter kontakt med vatten.

Optimals Balance
Optimals Balance för blandhy och fet hy.
Blandhy och fet hy är det vanligaste att ha.


Optimals Sensitive för känslig hy.
Känslig hy kan kan vara i perioder och kan orsaka blossig hy.


Nyår!

Nu väntas det avgörande tolvslaget, med god middag och fina raketer. Mina föräldrar ser inte speciellt stort på saken, men själv så ser jag fram emot det nya året. Förhoppningsvis ska det bli ännu bättre än 2008!


Snart är det år 2009!


         Mina nyårslöften

  • motionera mer
  • laga nyttig mat
  • att bli sundare

Resultat på test

Du är
Stålmannen
93%
Kattkvinnan
80%
Fantomen
77%
Wolverine
76%
Hellboy
74%
Hulken
74%
Batman
73%
Robin
68%
Spindelmannen
53%
Du är en godhjärtad person
med utomjordisk styrka som älskar
att hjälpa andra.
  

Klicka här för att se vilken superhjälte du är!
http://testportalen.se/superhjaltetest.php


Jaså... Det visar sig att jag liknar Stålmannen. Det kan ju vara bra att veta... (~Fniss!~)


Du är 3% ond!
Du är så himla god. Så god så att onda människor skrattar åt dig. Akta dig så att du inte blir trampad på!

Klicka här för att se hur pass ond du är!
http://testportalen.se/ondtest.php

Hmm... Vet inte om jag blev nöjd över svaret. Hade hoppats på att inte vara ond alls.



Du är 0% emo!
Du älskar mjuka fluffiga saker och ditt liv är fantastiskt och rosenskimmrande. Vad är emo? !

Klicka här för att se hur pass emo du är!

http://testportalen.se/emotest.php

Till stor del så stämmer det som står. Jag gillar mjuka fluffiga saker och mitt liv är fantastiskt!

Kort eller långt hår?

För nästan ett år sedan klippte jag mitt hår kort. Vad jag undrar är om jag gjort rätt beslut. På en internetsida såg jag att de flesta människor tycker att fler personer passar bättre i långt hår. Är jag en av dem?


Denna bild togs år 2007, innan jag klippte håret.
   Egentligen var det inget fel med håret, jag kunde enkelt ha klippt till det lite grann och behållit längden.


Det här fotot togs inte för så länge sedan. Här har jag längre hår här än vanligt (brukar alltså ha ännu kortare).
   Det positiva med kort hår är att det oftast får mig att se smalare och finare ut i ansiktet. Det är inte heller för sent att göra någonting snyggt med håret.

Just nu håller jag på att spara ut håret. Vad tycker ni att jag ska göra?


Rolig skylt

Kunde inte låta bli att lägga in den här roliga skylten jag hittade på nätet...


Mer bilder, mindre text

När jag såg tillbaka över mitt arbete i min blogg så förvånades jag över alla dessa meningar. Text överallt! Det var då jag bestämde mig: Mer bilder, mindre text. Förhoppningsvis blir det intressantare att besöka min blogg då, och kanske slipper jag också att spendera så onödigt lång tid framför datorn.
   Nå, vad sägs?






 


Bilder från resan

 
Här sitter jag i bilen på väg till Ullared.

 
Det här är två olika handkrämer som jag fick av mamma första dagen, då vi bara hann handla ca 40 minuter.

 
Här är jag igen, nyvaken & glad! Väntar på den stora shoppingdag vi har framför oss.

 
På denna bild sitter vi på båten som tar oss till Danmark. I bakgrunden är min storebror, som för tillfället var lite hängig. Han blev sjuk (något som jag också blev senare under veckan).

    
Så här såg huset i Danmark ut, där vi sov och tillbringade den största delen av tiden.

 
Om man tittade ut så öppnade sig en fin utsikt, men eftersom vi låg så nära saltvattenstranden så la sig en del salt som en yta på fönstren. Därför blev det lite suddigt att se ut.

 
Sitter här vid frukostbordet första morgonen i Danmark.

 
Övriga bilder då jag ler mot kameran.

 
Detta ställe kallas Grenen, där Skagerak och Kattegatt möts. Just den dagen vi var där var inget vidare väder...

 
Här är en bild på vår julmiddag som jag och min mamma gjort. Maträtten kallas Wellington och är gjord av älgfilé, och till det åt vi klyftpotatis med tillbehör.

 
Jag visste inte att mamma knäppt kort på mig när jag sov. Det upptäckte jag inte först jag gick igenom bilderna.

 
Mamma tog några bilder av huset innan vi lämnade våra rum och åkte till tivolit.

 
Här tvingades jag åka en barnkarusell som "uppvärmning" innan jag fick åka de läbbigare.


Efter tivolit åkte vi till hotellet i Malmö. Dagen efter det åkte vi slutligen hem.

Känsla av lycka

Jag ska berätta om någonting underbart för dig. Kanske är det svårt för en del människor att lära sig uppskatta de små tillfällen i livet som man njuter av, men gör man det så mår man så mycket bättre. Jag gör det.

Idag väcktes jag av en av mina katter, Roffe. Han är en ofattbart snäll och söt katt, liten i växten. Hans lilla kropp väger inte mycket, trots hans hans ålder, men han är en mästare på att kurra. Kanske var det hans mjuka kurr som faktiskt väckte mig, för jag vaknade när han hoppade upp i sängen och ville ha min uppmärksamhet.
   Naturligtvis klappade jag honom som han önskat sig och satte mig upp, för att se när han försökte leka med mina fötter under täcket. Han är ett och ett halvt år, men fortfarande som en kattunge, fortfarande i behov av uppmärksamhet och familjekärlek. Tama och älskade katter växer aldrig riktigt upp som vilda, därför behåller de en del av de små beteenden de haft när de var små.
   Jag hade saknat honom mycket när jag varit bortrest tidigare, men inte först då insåg jag att han saknat mig lika mycket, likaså Frasse, som somnat bredvid mig när jag lagt mig för att sova.

För att få känslan av lycka måste man veta att man är behövd, till och med av sina katter. Har du inget husdjur så finns ändå så många andra som inte skulle klara sig lika bra utan dig.


Roffe

Hem, ljuva hem

Äntligen hemma efter en veckas äventyr till Ullared, Danmark och slutligen Malmö! Det har varit trevligt, men min längtan efter mina kära katter, Frasse och Roffe, har varit så stark att jag knappt kunde bärja mig innan jag till slut fick hälsa på dem. Vi hade tillbringat vår tid resandes med bil i nästan tio timmar idag, så jag har haft mycket tid över att tänka på dem.
   Men som jag redan sagt så är jag hemma nu, och ingenting kan stoppa mig ifrån att ta det lugnt och klappa katter. Har jag också ytterligare tur med mig så kommer mina vänner på besök under den kommande veckan. Att bo så pass halvt avsides som jag gör kan ställa till svårigheter för besök, men om vi har någon snäll, frivillig förälder så kan det nog lösa sig.

Tillbaka i Sverige

Borta bra, men hemma bäst.

De senaste dagarna har jag tillbringat i Danmark, vilket innebär att jag inte haft tillgång till internet. Bredbandet på vår bärbara dator gäller inte utanför Sverige. Ni kanske undrar varför jag inte bloggat från mobilen, men ni ska åtminstone veta att jag gjort det en gång. Anledningen till att jag inte fortsatte är den tunga räkning vi troligtvis kommer att få efter den långa tid jag var inloggad utomlands.

Mycket har egentligen inte hänt sedan jag tvingades sluta skriva, men jag ska försöka skriva det om mest intressanta som går att beskriva.

Tisdags:
Denna dag var inte så speciellt "full av händelser". Men trots det var den en dag att uppskatta, eftersom att allting som skedde tidigare legat oss hack i häl. Att äntligen få slappna av och ta det lite lugnt var skönt, men min längtan efter mina katter, där hemma, var stark.

Onsdags:
Som de flesta redan vet så är julafton en dag då inga butiker är öppna. Det gav en lite långsam dag till att börja med, men på eftermiddagen blev det hela mycket roligare, eftersom vår julmiddag tog rum. Jag och min mamma hade, sedan några timmar tillbaka, börjat laga en av mina favoriträtter som kallas Wellington. Till det åt vi klyftpotatis som både är klassiskt och gott.

Torsdags:
Ännu en dag att ta det lugnt, men också att packa inför den kommande resan tillbaka till Sverige. Redan på morgonen började jag känna tecken på feber, men höll till en början tyst om det, eftersom jag inte ville göra resten av familjen upprörd. Vi skulle nämligen på tivoli dagen efter.
   Tyvärr kunde jag varken lura mig själv eller min familj; jag var sjuk. Det är ytterst ovanligt, verkligen, men det hade hänt. Min näsa rann, jag sov i timmar över normalt, hade huvudvärk och kände mig övrigt dålig. Men efter att min familj tvingat mig att ta tempen och insåg att jag hade 38,3 så proppade de i mig två tabletter. Och det hjälpte, för sedan mådde jag fullt så mycket gladare.

Idag:
När jag vaknade upp hade min feber försvunnit, allt som var kvar var min rinnande näsa. Som tur är så brukar jag aldrig vara sjuk i mer än en dag.
   Tidigt imorse klev vi upp för att packa och gör oss klara. Efter en stressig (och försenad) morgon for vi iväg. Det följde en lång bilresa till Köpenhamn där vi unnade oss en god middag inne i det tivoli som jag senare skulle åka en massa karuseller i. Jag hade det väldigt roligt.
   När vi lämnat tivolit fick vi problem att hitta till det hotell vi ska tillbringa natten i (Hotell Ibis), men när vi väl var framme gjorde vi som vi gjort mycket den senaste tiden; slappat. Men denna gång inne på vårt nya hotellrum i Skåne, Malmö.


Äntligen Danmark (Del 2)

Efter den flera timmar långa färjresan så åkte vi bil ännu en gång då jag slumrade till. Men inte alltför länge, eftersom vi stannade vid de affärer nära Apoteket. Min bror hade blivit sjuk några dagar tillbaka och skulle helst behöva lite medicin för att lindra den rinnande näsan. Efter ett roligt samtal när min mamma försökt tala med någon som talade danska så gick vi till en mataffär och köpte det som var nödvändigt. Men där stannade vi inte länge, Robert ville till lägenheten och vila. Vi var alla nyfikna på stället, så vi lät honom bestämma. Det visade sig att lägenheten var mycket fin, till och med med en övervåning. Och det sägs att det ska finnas en pool i hotellet med, men den har vi inte tittat till ännu. Resten av kvällen bestod av TV och godis, vi är ju trots allt i Danmark, och det måste firas!

Äntligen Danmark (Del 1)

Redan på morgonen hade jag tvingats bryta tre av mina dagliga vanor. Anledningen till de brutna vanorna är att vi tvingades lägga all onödig tid på att packa med väskor och kassar in i bilen. Vi var ju trots allt på väg till Danmark, och då krävs det att alla anstränger sig för att hinna i tid till färjan som tar oss dit. Jag kunde förstå stressen i det hela, men hade de inte åtminstone kunnat ge mig tid till att få raka armhålan? Men det är kanske också bra för mig att i vissa fall kunna vänja mig vid att inte varje morgon följa samma typ av mönster eller vanor. Hur som helst lyckades vi ta oss i tid till färjan, trots en del felkörningar och problem. Skönt var att jag sovit en stor del av tiden. Att köra bil gör mig ofta sömnig. När vi lämnat vår bil och tagit oss till däck så tog vi det lugnt och pustade ut. Tiden hade varit knapp, men det var äntligen över. Så vi talade med varandra en stund och åt på en av restaurangerna, där de serverade oss tortellini med kyckling, vilket smakade ganska gott.

Shopping i Gekås

Dagen började inte så pass tidigt som jag väntat mig. Skönt för oss alla, jag har nämligen inte det bästa "morgon-humör" som man kan önska sig. Men denna dag kände jag mig faktiskt utvilad och glad direkt på morgonen. Bevis på det är bilden nedanför.


Här sitter jag med nattlinnet på och ler, förväntansfull över att äntligen få besöka Gekås en hel dag.

Kl. 09.00 öppnade Gekås, och vi hann nästan precis in när de öppnade. Och då hade den riktiga dagen börjat. Vi strosade runt och kikade efter allt möjligt i flera timmar, innan magen skrek åt oss att äta och benen att åka hem och vila. Men under den tiden vi varit där hade vi upplevt så mycket roligt, vi provade och köpte kläder, tittade på grejor och mycket mer.
   Efter att ha lämnat affären återvände vi till den lilla stuga vi "bor" i och tog oss en liten matpaus. Det kändes skönt att mätta den kurrande magen, och därefter slänga på sig jackan för att återigen fortsätta handla på detta billiga och stora ställe. Det var faktiskt en skön känsla att vandra runt i den affär som tidigare varit helt proppfull, men nu helt lugn och under kontroll. Sist jag befann mig i Gekås hade vi så mycket folk runtomkring oss att man knappt kunde gå, men trots det trånga utrymmet förstod vi inte det hela allvaret innan vi tog oss ut därifrån. Redan när vi passerat utgången så svämmade det människor över vagnarna, helt galna, och frågade om de fick ta den när vi var färdiga. Vi förstod, till att börja med, inte varför de inte hämtade egna, men lät dem få som de ville.
   Och så när vi tagit oss ut ur Gekås, helt och hållet, så såg vi en hel folkmassa stå utanför in- och utgången. Det var en upplevelse att inte kunna beskriva med ord. Det går inte att förstå innan man varit med om det. Kilometer av folk stod köande för att ta sig in! Tro mig eller inte, men det är sant. Folkmassan drog sig ända till de boende människors hus, långt ifrån affären själv. De anställda i Gekås hade tvingats stänga ingången till affären för att den blivit så överfylld att det var farligt, hade det börjat brinna i byggnaden hade inte många överlevt, p.g.a. att vi alla var som packade sillar. Som jag sagt tidigare; man kunde knappt gå därinne.
   Men annorlunda var det denna gång, utrymme fanns det gott om, och inga brister på vagnar ägde rum. Vi kunde alla gå runt med vagnar utan problem, eller människor som tjatar att få ta den ifrån en.
   Vi gick lite tidigare än stängningstid, för vi var alla utmattade av den långa tiden att gå. Vi betalade och åt middag på Burger King, inte långt därifrån. Sedan gav vi oss hemåt, där vi tillbringade resten av tiden åt att titta på TV och ta det lugnt, ungefär som dagen innan. Men detsamma ska det inte bli imorgon, för då ska vi fortsätta var resa. Snart är vi i Danmark, jag kan nästan känna doften av det!


Så här ser Gekås ut.


Ullared och kvällen ut

Det känns som en kort dag. Alla andra har lagt sig för att sova, men inte jag. Efter de timmar jag sov i bilen så är det inte så enkelt... Men jag har bestämt att göra det när jag slutat skriva, förhoppningsvis är jag tröttare då.
   Efter den långa bilfärd vi tillbringade att ta oss hit, till Ullared, så hann vi titta runt i Gekås i ca 40 minuter, innan de stängde affären. Inte så länge, men det är imorgon vi förväntar oss att shoppa. Vi ska stanna här en hel dag till, tills vi åker vidare på måndag. På morgonen går jag, mamma och min bror upp tidigt imorgon, för att vara där i tid när de öppnar kl. 09.00, stänger gör de kl. 17.00, tror jag.
   När vi lämnat Gekås åkte vi till vår "camping"-plats, en söt liten stuga, och bosatte oss där efter att ha packat upp de grejor vi tagit med oss. Bl.a. mat som vi värmde på och åt med behag, vi hade inte kunnat äta riktig mat sedan timmar tillbaka.
   Efter måltiden så kände vi alla oss lite lata, så vi satte oss framför vår bärbara dator och tittade på filmen "Superman returns", någonting vi köpt för ett tag sedan, men aldrig tagit oss tid att se på. Den visade sig, till och med, vara bättre än förväntat. Jag gillar superhjälte-filmer.
   Och sedan gick vi på toa och gjorde oss klara för sängs, även om det inte blev så direkt för min del (eftersom jag fortfarande är vaken).


Underbar film!!


Denna skylt passerade vi under vår bilfärd till Ullared.

Olycka på vägen

Ca kl. 06.15 imorse klev jag upp för att göra mig i ordning för vår resa till Ullared, och sedan vidare till Malmö och Danmark. Det innebär en lång bilfärd i några timmar, men som tur är så tycker att det är mysigt, och resten av familjen tycks inte heller att ha någonting emot det.
   Efter ca 45 minuters bilfärd så somnade jag, och vaknade upp ca 2 timmar senare. Jag var nyvaken och trött, men piggades snabbt upp av den syn jag strax efter fick se. Jag kan dessvärre inte säga att jag piggades upp positivt, eftersom det där hade skett en bilolycka.
   En bil med släpvagn hade voltat och låg upp-och-ner i diket, mellan två vägar, därför behövdes det inte heller sakta ner de senare bilarna som körde förbi. Vi var en av dem förbipasserande, för mannen som suttiit i bilen hade redan fått hjälp och stod och talade med några andra män, brevid den upp-och-ner-vända bilen. Antagligen hade han kört så fort att släpvagnen fått svårt att hålla sig rätt på vägen, vilket slutat med att han tappat kontrollen över fordonet.
   Anledningen till att föraren klarat sig, att till och med kunna kravla sig ut ur bilen och stå helskinnad bredvid den, var nog att diket var nedbuktat, så att taket inte tryckts ihop. Hade det hänt hade han kanske inte varit i livet idag, men nu är han det. Och kanske också lite försiktigare än tidigare, det är ju svårare att köra med släpvagn.


Kladdkaka - Recept

För er som intresserats av den kladdkaka jag skrivit om tidigare så kan ni få receptet här. Mycket gott resultat, och det är inte svårt  att göra heller.

Svårhetsgrad: Lätt
Bakningstid: ca 1 timme, varav 30 minuter i ugnen

+ ev. ströbröd
50 g smör el. margarin + lite extra för smörjning av form
3 dl socker
2 ägg
1,5 dl mjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt

1. Sätt ugnen på medelvärme, 175°C.
2. Smörj och ev. bröa den runda form du ska ha till din kaka, gärna med avtagbara kanter.
3. Smält matfettet under tiden du blandar ihop socker och ägg. Tillsätt sedan matfettet och rör om.
4. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt vid sidan om (gärna i en plastpåse, som du förseglar med mycket luft i, och skakar tills all är blandat). När det är gjort, rör då noggrant ner det i den tidigare smeten.
5. Häll smeten i formen och stoppa in den i ugnen i knappt 30 minuter. OBS! Inte för länge, då blir kanterna hårda.


Detta recept älskas av mina vänner, kanske också dina...?

En lyckad dag

Dagen påbörjades med stress och mödosamma slit för den kommande kvällen. Jag hade tillbringat tiden i skolan till kl. 11, och när jag kom hem fick jag direkt börja baka en stor kladdkaka. Receptet har jag med tiden lärt mig utantill, men denna gång var vi sju personer att dela, så jag fick dubbla ingredienserna. Kladdkakan är min kompiskusins favorit från mig, så jag har fått baka den många gånger, därför gör det nog ingen skada att ändra receptet lite grann när jag känner det så väl. (Jag har tidigare ändrat en del i receptet, för godare smak och nyttigare resultat.)
   När alla anlänt samlades vi runt matbordet. Vi serverade älgköttpaj med ekologiskt fullkornsris och bröd. Och när vi alla ätit oss mätta och glada så högg vi in på presenterna. Jag fick många, men jag hade själv också gett bort en hel del. Och när alla presenter öppnats och beundrats gick vi alla runt och talade med varandra och hade det trevligt, innan vi alla blev trötta och de bestämde sig för att dra sig hemåt.
   Det var nog den mest lyckade "tidiga julen" någonsin, inte bara för att presenterna vi fick var ovanligt fina, utan för att kvällen slutade så fint. Alla var nöjda och belåtna. Tänk att en sådan tidigare "misslyckad" dag kunde sluta så bra.


Här står jag och ler framför kameran efter en lyckad kväll med släkt och familj, också med mina nya örhängen på mig.

Jul i förtid

Imorgon är den sista dagen innan vi lämnar vårt hem för att tillbringa vår tid i Danmark, Malmö och Ullared i en vecka. Det känns underligt att det är så nära nu, jag är nämligen inte van vid tanken att lämna vårt hus och och våra älskade katter. Men trots det känns det också så härligt att lämna detta avsides ställe för att variera miljön i något annat land och göra någonting så mot mina dagliga vanor.
   Eftersom jag är borta i en vecka så kan ni räkna ut att jag inte kommer att vara närvarande hos min släkt under jul, därför är det bestämt att vi får en typ av ersättning för det imorgon, precis innan vi åker. Då är dagen vi lämnar våra presenter till varandra och har en rolig tid tillsammans, exakt som en riktig jul ska vara. Mina presenter är köpta och till största delen redo att ges bort, bara en del som inte hunnit paketeras. Nu får jag bara hoppas att en av presenterna kommer på posten imorgon så att jag hinner ge den i tid, men det skulle ändå inte orsaka någon panik eller större skada, jag har nämligen planer som löser problemet som kan komma i vägen. Allting ligger under full kontroll.
   Det kommer att bjudas på mat, och jag kommer att vara en av kockarna. Jag och mamma hade tänkt oss någon god maträtt som köttfärspaj med potatisgratäng, efterrätten blir en stor kladdkaka, som jag fått till uppgift att göra. Förrätten är ännu inte bestämd, men skulle det vara någon ingrediens som fattas så går det att svänga förbi affären och köpa det på vägen hem. Har jag inte tillräckligt med tid att följa med dit så är jag säker på att mamma orkar göra en uppoffring för vår skull. Hon tycker nämligen att det också ska bli trevligt imorgon.


Förhoppningsvis blir det ännu godare än vanlig Felix-paj. Det är ju trots allt ändå godast hemmalagat, eller hur?


Of Mice and Men

Jag har läst boken tidigare, som ingick i ett engelska-arbete i skolan. All text var på engelska, likaså filmen som vi fick se klart på idag. Filmen är helt OK, trots en del väldigt plågsamma scener. Jag skulle däremot säga att boken nog är ännu bättre, delvis för att man tänker sig det hela i en lite mildare version.




Från eget tycke är filmen för mig värd tre stjärnor och en liten i hörnet.

Filmen utspelar sig på 20-talet och handlar om två vänner, Lennie och George. Lennie bär på någon typ av, antagligen, medfödd hjärnskada och innebär att han inte minns eller förstår såsom normala människor. Hans tankar innehåller, liksom barns, mest bara kaniner, vilket leder deras drömmar till att båda två flytta iväg avsides från andra människor för att leva ett lyckligt liv tillsammans med sig själva där Lennie kan klappa sina kaniner hur mycket han vill, och då George inte längre behöver oroa sig för att Lennie ska hamna i trubbel. Allt de behöver göra är att först tjäna ihop tillräckligt med pengar. Men problem uppstår och det visar sig svårt att rädda sin store och hemskt starke vän ifrån problem.


Från eget tycke är boken för mig värd fyra stjärnor.

Dagarna innan Danmark

På fredag far vi väg till Danmark i en vecka. Jag hoppas att det lever upp till mina förväntningar, speciellt att ta oss ner till Ullared, där den välkända affären Gekås äger rum. Där finns så mycket till så låga priser, vilket gör att jag ser så fram emot att shoppa! Bilen kommer säkert att vara proppfylld av olika grejor innan vi hunnit ta oss ner till Malmö och Danmark, som vi ska bege oss till efter allt handlande.









RSS 2.0